Skillnader mellan den ursprungliga PSP och PSP Slim

Sony lanserade modellen PSP-1001 PlayStation Portable-spelkonsol i USA 2005. Sony uppdaterade designen 2007, släppte PSP-2001 och senare en mindre uppdatering med märket PSP-3001. Original- och releasemodellerna, i allmänhet. kända som "Phat" respektive "Slim", kör samma programvara och är till stor del utbytbara, men vissa skillnader finns.

Design

PSP: s fysiska design förändrades avsevärt mellan den ursprungliga PSP och de smala modellerna. Sony minskade enhetens vikt och djup och behöll samma längd och skärmstorlek. De smala modellerna har också flera flyttade omkopplare, till exempel Wi-Fi-omkopplaren på toppen av enheten istället för på sidan. Memory Stick Duo-kortplatsen som finns längst ner till vänster på originalmodellen flyttades till det övre vänstra hörnet och har ett nytt, säkrare omslag.

Programvara och funktioner

PSP-1001, PSP-2001 och PSP-3001 delar nästan alla samma funktioner och mjukvarusupport. Alla nuvarande UMD- och nedladdade spel kommer att köras på den ursprungliga modellen så länge användare utför systemuppdateringar och alla gamla spel fungerar på de nya modellerna. Sony lade till stöd i de smala modellerna för att använda videokablar för att titta på PSP-innehåll på en vanlig TV. Den här funktionen kommer inte att fungera på PSP-modeller av originalmodellen, inte ens med systemuppdateringar.

Minne

PSP-2001-modellen förbättrades jämfört med originalet genom att fördubbla RAM-minnet från 32 MB till 64 MB. Det ökade minnet gynnar laddningstiderna genom att behålla mer data i aktivt minne, vilket minskar antalet belastningar som krävs. På grund av detta kan nya spel som körs på PSP-1001-system laddas långsammare, men fungerar fortfarande utan problem.

Batterikraft

De smala PSP-modellerna har ett mindre batteri som passar in i den nya formfaktorn. På grund av förbättrad elektronik förblir dock batteriets livslängd densamma. Användare kan transplantera PSP-1001-batterier till nyare modeller för att få längre batteritid, men detta förhindrar att batteriluckan stängs. På grund av den nya batteristorleken reducerade Sony laddningskabelns utgång från två ampere till en och en halv ampere.

Skärm

Videoskärmen förblev oförändrad mellan PSP-1001 och PSP-2001. För PSP-3001 använde Sony en ny skärm som ger en skarpare bild. Den nya skärmen har också ett högre kontrastförhållande och minskat bländning i väl upplysta områden.

UMD-enhet

Den ursprungliga PSP: n har ett skivfack med ett skjutlås. Inuti facket håller en metallplats UMD i rätt inriktning. UMD-enheterna på de smala modellerna öppnas genom att dra i en tumflik och ger ingen intern kortplats för skivorna. Istället placerar användarna UMD: erna mot bakväggen i facket och stänger skivan manuellt.