Hur man rengör HP-skrivhuvuden

Om din HP-skrivare bara inte skriver ut lika bra som förr kan det vara så att dina skrivhuvuden behöver rengöras. Efter att ha använts ett tag kan skrivhuvudena ibland bli igensatta. Detta kan orsaka strimmiga eller ofullständiga utskriftsjobb. Lyckligtvis har HP-skrivare en inbyggd rengöringsfunktion. Du kan starta denna process direkt från din dator med rätt programvara. Windows-användare behöver HP Toolbox, medan Mac-användare behöver HP Inkjet Utility. Du kan också börja rengöringen manuellt.

HP Verktygslåda (Windows)

Steg 1

Öppna "Start" -menyn. Klicka på "Alla program". Välj "HP Verktygslåda." Om det inte är ett alternativ på din dator kan du ladda ner det (se Resurser). Alternativt, om du har en ikon för HP Toolbox på skrivbordet, dubbelklickar du på ikonen för att starta programmet.

Steg 2

Klicka på fliken "Printer Services".

Klicka på "Rengör skrivhuvuden." Följ instruktionerna på skärmen. Dessa instruktioner varierar beroende på din skrivarmodell.

HP Inkjet Utility (Mac)

Steg 1

Öppna mappen "Verktyg". Öppna mappen "HP Photosmart". Klicka på ikonen "HP Inkjet Utility" för att starta programmet.

Steg 2

Öppna rullgardinsmenyn i fönstret HP Inkjet Utility.

Klicka på "Rensa". Följ instruktionerna på skärmen. Dessa instruktioner varierar beroende på din skrivarmodell.

Manuell rengöring

Steg 1

Se till att skrivaren har papper. Eftersom du kommer att skriva ut en testsida, använd gärna en bit papper av lägre kvalitet eller skrapa.

Steg 2

Tryck på knappen "Inställningar" på din skrivare. Platsen och utseendet på den här knappen varierar beroende på din HP-skrivarmodell. Kontakta din bruksanvisning om du är osäker på vilken knapp det här är.

Steg 3

Använd knappsatsen för att välja "Verktyg" från skrivarens skärm. Tryck på "OK".

Klicka på "Rengör skrivhuvuden." Tryck på "OK" för att börja rengöra.