Verizon Wireless vs. HughesNet

HughesNet erbjuder höghastighetsinternet i hela USA med satellitteknologi. Denna teknik gör det möjligt för invånare och företag i avlägsna och landsbygdsområden att komma åt Internet där uppringt eller bredbandsinternet kanske inte är tillgängligt. Verizon Wireless erbjuder trådlöst mobilt bredbandsinternet till användare med en bredbandsaktiverad enhet, inklusive mobiltelefoner och datorer.

Planer

Satellitinternet, till exempel den tjänst som tillhandahålls av HughesNet, kan vara dyrare än icke-satellitinternet på grund av de höga kostnaderna för att leverera tjänsten. HughesNet kräver ett 24-månaders åtagande när du prenumererar på en plan och avgifter tas ut när du avslutar tjänster tidigt. Verizon tillåter kunder att prenumerera på månatliga planer utan långvariga serviceavtal. Båda internetleverantörerna erbjuder månadsabonnemang med dataförbrukning och hastighetsbegränsningar som tillgodoser en rad kunder, från måttliga till frekventa internetanvändare.

Hastigheter

Hastigheter med HughesNet beror på individuella planer, som sträcker sig från upp till en till två megabyte per sekund (Mbps). Med Verizon kan användare förvänta sig nedladdningshastigheter mellan 600 och 1,4 Kbps i 3G-täckningsområdet, mellan 400 och 700 Kbps i den utökade 3G-täckningen och mellan 60 och 80 Kbps utanför mobilt bredband och täckningsområde. Inom Verizons 4G-nätverk kan kunder förvänta sig nedladdningshastigheter på mellan fem och 12 Mbps.

Datakapslar

Datakonsumtionstak med HughesNet beror på månatliga planer som köpts av kunder, med utsläpp mellan 200 och 400 megabyte per dag eller sex till 12 gigabyte under en 30-dagarsperiod. Med Verizon kan kunder köpa månatliga utsläppsrätter för att tillgodose individuella behov mellan 1 och 10 gigabyte. HughesNet-användare är låsta i planer med dataförbrukningstak som är inställda på upp till 24 månader, medan Verizon-kunder kan ändra sitt tak varje månad. Medan ytterligare avgifter tillkommer för Verizon-kunder som överstiger en månatlig ersättning, minskar nedladdningshastigheterna när HughesNet-användare överskrider den dagliga ersättningen.

Tillgänglighet

HughesNet är tillgängligt i det angränsande USA för kunder med en tydlig utsikt över södra himlen. Verizon Wireless tillhandahåller sin mobila bredbandservice i hela USA, samt Alaska, Hawaii och Puerto Rico. Medan HughesNet-kunder endast kan komma åt Internet på den plats där deras HughesNet-parabolantenn har installerats, kan kunder med Verizon Wireless komma åt internet var som helst inom Verizons nätverksdäckningsområde, inklusive hotspots runt om i landet.

Utrustning

En telefonlinje och ett uppringt datamodem krävs inte med någon av tjänsterna. Med HughesNet når internetanslutningen en abonnents dator via en satellit som kommunicerar via Hughes Network Operating Centers till en parabolantenn och ett modem installerat i abonnentens hem eller företag. En bredbandsaktiverad enhet krävs för Verizons mobila bredbandservice, som kan nås med 3G- eller 4G-enheter. Dessa enheter inkluderar mobiltelefoner och surfplattor och persondatorer som är anslutna till ett Verizon-trådlöst modem.