Kan du inkludera ett foto och en länk i ett Facebook-inlägg?

Facebook låter dig lägga till en länk och ett foto i samma inlägg, men det sociala nätverket visar inte den vanliga länkförhandsgranskningsrutan med en miniatyrbild och länkbeskrivning om du väljer det här alternativet. Du kan lägga upp en Facebook-uppdatering som innehåller både ett foto och en länk till en extern webbsida med antingen statusuppdateringen eller fotopostverktygen på din Facebook-hemsida.

Dela länkar på Facebook

Om du skriver eller klistrar in URL-adressen till en webbplats eller webbsida i ett Facebook-inlägg aktiveras länken automatiskt och visar en länkförhandsvisning i en ruta under ditt inlägg. Förhandsgranskningen innehåller en miniatyrbild från den länkade sidan, med den externa sidan som innehåller foton eller grafik, tillsammans med sidrubriken och en kort beskrivning. Förhandsgranskningen bidrar till den delade länkens framträdande plats och kan uppmuntra dina vänner att klicka på länken när de ser ditt inlägg i sina nyhetsflöden.

Dela foton på Facebook

Facebook låter dig dela foton på flera sätt. Du kan antingen skapa fotoalbum och ladda upp dina bilder direkt till ditt önskade album, eller så kan du ladda upp foton med foto- och statusuppdateringsverktygen i delningsavsnittet på din Facebook-hemsida eller tidslinjesida. Under uppladdningsprocessen kan du lägga till en beskrivning i fotot, märka vänner och välja en sekretessinställning med målväljarverktyget som styr vem som kan se det uppladdade fotot.

Dela ett foto med en länk

Att skapa ett inlägg med ett foto och en länk i samma inlägg är möjligt med status- och uppdateringsfotoverktygen på din Facebook-hemsida. Välj antingen "Uppdatera status" eller "Lägg till foton / video" följt av "Ladda upp foton / video" på din hemsida och klicka sedan i fältet "Vad tänker du". Klicka på kameraikonen i inläggsfönstret och ladda upp en bildfil från din dator. Du måste lägga till fotot innan länken; om du först lägger till länken försvinner alternativet för fotoöverföring från inläggsfönstret. När bilden har laddats upp skriver du eller klistrar in URL-adressen till länken du vill lägga till i "Säg något om det här fältet." Välj delningsinställningen för inlägget med målgruppsverktyget och, om du vill, tagga vänner eller en plats i inlägget. Klicka på "Lägg upp" -knappen för att lägga upp uppdateringen med fotot och länken.

Överväganden

Även om uppdatering av Facebook med ett inlägg som innehåller ett foto och en länk kan vara användbart om det länkade innehållet är direkt relevant för fotot eller lägger till användbar ytterligare information om bilden, är nackdelen att Facebook inte visar den vanliga länkförhandsgranskningsfönstret och detta kan minska länkens framträdande. Om du verkligen vill att dina vänner ska se och klicka på länken när den visas i deras nyhetsflöden, kan du överväga att skapa ett separat inlägg och lägga till ett meddelande eller en beskrivning som uppmuntrar dina kontakter att klicka igenom och visa innehållet.