Hur man förvandlar Android-telefon till Wi-Fi-hotspot

Att förvandla din smartphone till ett Wi-Fi-hotspot är praktiskt när du vill komma åt internet från din bärbara dator eller en surfplatta på en plats där ingen internetuppkoppling är tillgänglig. I en sådan situation kan du helt enkelt förvandla din Android-telefon till Wi-Fi-hotspot och komma åt internet på alla andra enheter med hjälp av telefonens dataplan.

Vi diskuterar två metoder, varav den ena låter dig förvandla din Android-telefon till Wi-Fi-hotspot gratis och den andra kommer att kräva tjänster från en betald månadsleverantör.

Vad är ett Wi-Fi-hotspot?

Innan du förvandlar din telefon till ett Wi-Fi-hotspot, kanske du vill vara tydlig med vad en Wi-Fi-hotspot egentligen är.

En Wi-Fi-hotspot i enkla termer är en fysisk plats som erbjuder internetåtkomst till dina enheter som en bärbar dator eller en surfplatta via ett trådlöst lokalt nätverk. I det här fallet förvandlar vi din Android-telefon till en Wi-Fi-hotspot med hjälp av telefonens dataplan.

Som nämnts ovan kommer ett sådant arrangemang att vara mycket användbart när du är på språng och inte kan hitta en Wi-Fi-anslutning någonstans och du absolut behöver komma åt internet från en bärbar dator eller en surfplatta.

Android-telefon till Wi-Fi-hotspot: Betald metod

Först kommer vi att utforska den betalade metoden för att förvandla din Android-telefon till en Wi-Fi-hotspot.

1. Fråga din tjänsteleverantör: Ta reda på din tjänsteleverantör om din plan låter dig skapa en Wi-Fi-hotspot. De flesta planer tillåter inte den här funktionen och kräver att du betalar en extra månadsavgift.

2. Gå till Inställningar: Hitta inställningsikonen på din telefon, den här ikonen finns vanligtvis i Apps-listan. Du kan också använda genvägen på startskärmen, om du har skapat en genväg för att komma åt telefonens inställningsalternativ.

3. Aktivera Tethering och Portable hotspot: På inställningssidan letar du upp avsnittet för trådlösa nätverk som vanligtvis finns ovanpå inställningssidan. Klicka sedan på fler inställningar och klicka sedan på Tethering och Portable hotspot. Slå nu på funktionen genom att skjuta fingret eller kryssa i rutan.

4. Installera nätverket: När du har aktiverat Tethering och Portable hotspot måste du konfigurera ditt nätverk. Stegen nedan visar hur du ställer in ett nätverk.

  1. Skapa en säker SSID: Du blir ombedd att skapa en SSID, se till att det inte är något uppenbart (som ditt enhetsnamn eller ditt namn)
  2. Ställ in WPA 2: Se till att din nätverkssäkerhetsnivå är inställd på minst WPA 2 PSK. Detta är den starkaste säkerheten och gör det svårt för andra att komma åt ditt nätverk.
  3. Skapa ett säkert lösenord: Skapa ett säkert lösenord som inte är något uppenbart. Ditt lösenord är nyckeln till ditt nätverk. Se till att du gör det svårare för någon att gissa ditt lösenord och bryta sig in i ditt nätverk.

Nu räcker det! - Din Android-telefon är klar och redo att användas som ett Wi-Fi-hotspot. Du kan nu enkelt arbeta på din bärbara dator eller en surfplatta med internetanslutningen via din Android-telefon.

Android-telefon till Wi-Fi-hotspot: gratis metod

Du kan också förvandla din Android-telefon till en Wi-Fi-hotspot genom att använda gratisappar som är tillgängliga för den här uppgiften. Du måste dock vara försiktig med att använda det här alternativet. Användningen av några av dessa appar kan betraktas som brott mot villkoren för avtalet av din tjänsteleverantör.

PdaNet + FoxFi

PdaNet + -appen innehåller FoxFi-appen som gör att du enkelt kan förvandla din Android-telefon till en Wi-Fi-hotspot, utan att rota och utan en tetherplan.

  1. Ladda ner PdaNet + -appen och öppna den
  2. Klicka på Aktivera Wi-Fi-hotspot.
  3. När den är aktiverad kan du ändra nätverksnamnet och ställa in ett säkert lösenord för hotspot.

Den gratis versionen av PdaNet + har begränsningar, det är vettigt att köpa den betalda versionen av denna app. Du kommer att betala en engångsavgift på $ 14.94 eller mindre vid försäljning. Denna app är också tillgänglig för iPhone och Blackberry.

1-klick Wi-Fi-koppling ingen rot

Denna app finns både i gratis och betald version ($ 10). Den kostnadsfria versionen gör att du kan förvandla din Android-telefon till Wi-Fi-hotspot med ett osäkrat nätverk, medan den betalade versionen låter dig skapa ett säkert nätverk.

Allt du behöver göra är att ladda ner appen och appen skapar automatiskt en Wi-Fi-hotspot. Gå till din andra enhet (bärbar dator eller surfplatta) och se om du kan hitta ett nytt nätverk.

Anslut till det nya Wi-Fi-nätverket och se om det fungerar. Du kan ladda ner den betalade versionen om du är nöjd med din nätverksanslutning. Den betalade versionen fungerar via ett säkert nätverk och förhindrar andra från att rida gratis på telefonens dataplan.

Hoppas att du har haft den här artikeln och kliar att förvandla din Android-telefon till en Wi-Fi-hotspot.