WhatsApp-foton sparas inte på iPhone

Om WhatsApp inte sparar foton på iPhone och du ser meddelandet "Kan inte spara foton i kamerarulle", hittar du nedanstående steg för att lösa problemet med WhatsApp-foton som inte sparas på iPhone.

WhatsApp-foton sparas inte på iPhone

Som standard sparas alla inkommande WhatsApp-foton och videor i kamerarullen på iPhone.

Detta arrangemang fungerar bra för de flesta användare som gillar att se alla inkommande WhatsApp-foton och videor laddas automatiskt ned och sparas i kamerarullen på iPhone.

Om WhatsApp-foton inte sparar på iPhone är det troligt att du av misstag har inaktiverat alternativet "Spara i kamerarulle" för WhatsApp-bilder på din enhet.

Problemet med att WhatsApp inte sparar foton och videor på iPhone kan också bero på sekretessinställningar för WhatsApp på din enhet.

Så låt oss gå vidare och titta på stegen för att lösa problemet med WhatsApp-foton som inte sparas på iPhone.

1. Ge WhatsApp tillgång till Photos-appen på iPhone

WhatsApp kan inte spara foton på iPhone, om sekretessinställningarna på din enhet är inställda för att förhindra att WhatsApp får åtkomst till foton på din iPhone.

Du kan ha aktiverat den här inställningen omedvetet genom att knacka på alternativet "Tillåt inte" när du blev ombedd att "Tillåt" eller "Tillåt" WhatsApp från att få åtkomst till app-appen.

Följ därför stegen nedan för att se till att integritetsinställningarna på din iPhone är konfigurerade för att ge WhatsApp åtkomst till Photos-appen på din enhet.

1. Öppna inställningen på din iPhone eller iPad.

2. Bläddra ner på skärmen Inställningar och tryck på Sekretess.

3. Klicka på Foton på skärmen Sekretess.

4. Klicka på WhatsApp på Fotoskärmen.

5. På nästa skärm trycker du på alternativet Läs och skriv.

Nu när WhatsApp har tillgång till Photosappen bör du kunna ladda ner och spara WhatsApp Photos manuellt till iPhone manuellt.

2. Låt WhatsApp spara foton automatiskt på iPhone

Detta extra steg krävs för att WhatsApp automatiskt ska ladda ner och spara foton på iPhone.

1. Öppna WhatsApp och tryck på fliken Inställningar i nedre menyn.

2. Klicka på alternativet Chats på WhatsApp-inställningsskärmen.

3. På nästa skärm flyttar du växeln bredvid Spara inkommande media till PÅ-position.

4. Avsluta WhatsApp och starta om appen på din iPhone.

Efter detta kan du be någon av dina kontakter att skicka ett foto och se om det sparas i kamerarullen på din iPhone.

Om dessa lösningar inte fungerar är det möjligt att installationen av WhatsApp på din iPhone har blivit glitchy eller skadad.

I vilket fall kan du först göra en säkerhetskopia av WhatsApp på din iPhone och sedan ta bort och installera om WhatsApp tillbaka på din iPhone.

Under ominstallationsprocessen, se till att du trycker på alternativet "Tillåt" när WhatsApp ber dig att ge behörighet att få åtkomst till foton på din enhet.