Hur man använder RAR-filer på din PSP

Många PSP-tillbehör och spel komprimeras i RAR-format. RAR-arkivet, även om det är ett eget format, är populärt på grund av högpresterande komprimering av paketen. Många användare föredrar fortfarande RAR-formatet framför det vanliga ZIP-formatet som ingår i Microsoft Windows idag. För att använda objekten som ingår i ett RAR-arkiv på din PSP, måste du använda en stationär dator för att "unrar" arkivet och sedan överföra dekomprimerade filerna tillbaka till din PSP.

Steg 1

Starta ett webbläsarfönster på skrivbordet och navigera sedan till den plats där ditt RAR-arkiv sparas.

Steg 2

Dubbelklicka på arkivet för att öppna RAR-filen i ett arkivprogram som stöder "unraring". Om du inte har ett program som kan göra det finns både kommersiella och kostnadsfria alternativ tillgängliga på Internet (se Resurser).

Steg 3

Klicka på "Extract" -knappen för att "unrar" filerna och stäng sedan programmet när extraktionen är klar. Vissa applikationer kan använda en annan terminologi som "dekomprimera" eller "packa upp" i sina dialogrutor.

Steg 4

Anslut din PSP till datorn med USB-kabeln som medföljer handenheten, och öppna sedan PSP: s Memory Stick i ett annat filwebbläsarfönster.

Kopiera de extraherade filerna från din stationära dator till PSP: s minne. Koppla bort PSP från datorn när dataöverföringen är klar.