Hur man tar reda på vem som har lagt upp något på Craigslist

Craigslists personal avslöjar inte affischens identitet såvida det inte tvingas genom ett domstolsbeslut. Men om någon har lagt upp en annons som orsakar dig problem finns det några detektivliknande metoder som du kan försöka urskilja affischens identitet som omvänd telefonsökning, webbsökning eller till och med med ett e-postmeddelande. Med mer än 50 miljarder sidvisningar per månad är Craigslist en av de mest populära klassificerade webbplatserna i världen. Det är fullt av jobbannonser, meddelanden om försäljning av garage, lägenheter att hyra samt annonser för romantiska partners, missade förbindelser, rants och raves, tjänsterbjudanden och mycket mer. Med så många anonyma annonsmöjligheter är potentialen för någon att orsaka problem hög, men det finns metoder som kan avslöja originalaffischens identitet.

Omvänd telefon

När en affisch placerar en transaktionsannons på Craigslist - till exempel en "till salu" -annons - kan hon välja att inkludera sin personliga e-postadress i annonsen, välja en tillfällig anonymiserad adress utfärdad av Craigslist eller inte inkludera någon e-postadress alls utom ett telefonnummer eller annat sätt att kontakta istället. Det finns en chans att du kan avslöja vem som publicerade annonsen genom att ange det telefonnumret i en omvänd online-katalog, till exempel vita sidor, AnyWho eller Intelius. Leta efter "Reverse Phone Lookup" på dessa webbplatser. Ett annat, enklare alternativ är att ange telefonnumret i en sökmotor för att se om en allmän webbsökning ger upp något, till exempel en webbplats eller en social nätverksprofil.

Webbsökning

Om det inte finns något telefonnummer i Craigslist-annonsen men det finns en personlig e-postadress, ange det i en webbsökning för att se om du får några träffar. Annars kan du ibland ta vad som verkar vara andra viktiga bitar av text från annonsen och göra en webbsökning för dem, med citattecken runt om, att de matchar innehåll på ett företag eller en personlig webbplats. Dessa nyckelbitar kan vara särskiljande delar av en jobbannons eller helt enkelt en märklig användning av ord - allt som är tillräckligt annorlunda för att det skulle hoppa ut i en webbsökning.

Direkt

Du kan också prova ett mer direkt tillvägagångssätt, eftersom du aldrig vet vad en annonsaffisch kan avslöja som svar på dina frågor, till exempel en webbplats, telefonnummer, personlig e-postadress - eller till och med ett namn. Någon kan avslöja ditt namn och e-postadress för dig själv när du svarar på din e-post. Craigslists meddelandesystem bär ibland igenom fältet "riktigt namn" som vissa e-postanvändare inkluderar med sin adress. Och om du upptäcker en webbplatsdomän, försök att skriva in den i en sökning på internetdomän, som kan ge dig domänägarens - och kanske annonsaffischens - namn och adress.

Domstol

Ett mer allvarligt tillvägagångssätt är att försöka upptäcka en affischs identitet genom ett domstolsbeslut. I sådana fall bör du prata med en kvalificerad advokat som kan hjälpa dig att navigera dig genom den processen. Om det lyckas, skulle domstolsbeslutet juridiskt tvinga Craigslists personal att tillhandahålla all information de har om det förtalande inlägget som kan avslöja affischens identitet.