Hur man fixar belysningen på Kindle

Kindle Fire var den första modellen i raden av e-bokläsare som hade en bakgrundsbelyst skärm, förenad sedan av Fire HD och Paperwhite-modellerna. Ett vanligt problem med bakgrundsbelysningen är att dess nuvarande inställning kan göra läsningen obekväm. Paperwhite presenterar ett andra problem med bakgrundsbelysningen i form av ojämn ljusstyrka längs skärmens marginaler.

Om skärmens ljusstyrka

Du kan minska ansträngningen genom att justera bakgrundsbelysningen baserat på belysningen i rummet. I ett ljust rum gör skärmen lättare att läsa genom att öka Kindle-bakgrundsbelysningen. men samma ljusa miljö kan störa dina ögon i en svagt upplyst miljö. Att korrekt justera skärmens ljusstyrka kan förbättra din läsupplevelse med Kindle.

Pappersvit

Kindle Paperwhites ljusstyrka ligger i verktygsfältet, som du kan visa genom att trycka på toppen av skärmen. Brightness Control-ikonen ser ut som en glödlampa. Tryck på den här ikonen för att visa ljusstyrningens vertikala skala. Skärmens ljusstyrka ökas genom att flytta fingret uppåt på skalan och minska genom att skjuta fingret nedåt på skalan. Paperwhite-bakgrundsbelysningen har en designfel som orsakar ojämn belysning längs sidans marginaler. Justering av bakgrundsbelysningens inställning fixar inte belysningen i marginalerna. det här problemet har ingen lösning. I de flesta fall påverkar inte belysningsproblemet texten på sidan.

Kindle Fire första generationen

Första generationens Kindle Fire har en ljusstyrningskontroll i snabbinställningsmenyn. För att komma åt snabbinställningar, tryck på kugghjulsikonen bredvid batteriindikatorn i statusfältet. Om du trycker på "Ljusstyrka" visas en horisontell reglage; skjut reglaget åt höger för att öka ljusstyrkan eller åt vänster för att sänka ljusstyrkan.

Kindle Fire HD

Kindle Fire HD har en automatisk ljusstyrkefunktion som justerar skärmbelysningen utifrån det omgivande ljuset i rummet. Om skärmens ljusstyrka inte ändras när belysningen i rummet ändras, kontrollera att sensorn på sidan av skärmen inte är täckt. För att stänga av den automatiska justeringen av ljusstyrka, svep nedåt från toppen av skärmen för att visa snabbinställningsfältet, tryck sedan på "Ljusstyrka" och tryck på "Av" -omkopplaren. Du kan justera skärmens ljusstyrka manuellt genom att flytta skjutreglaget under omkopplaren.