Kostar det att uppdatera en Garmin?

Med 4,12 miljoner mil väg i USA för närvarande, enligt Federal Highway Administration, finns det många möjligheter till förändringar i rutter. Garmin kräver att du betalar för de flesta av de kartuppdateringar som erbjuds, men du kan komma att få en gratis uppdatering om du nyligen har köpt din Garmin GPS-enhet. Företaget erbjuder också livstidsuppdateringsprenumerationer för vissa enheter, så du kan betala en gång och uppdatera när du behöver.

Garmins nuMaps-garanti

När du köper en Garmin GPS-bilfordon erbjuder företaget en "nuMaps-garanti", vilket innebär att du har rätt till gratis kartuppdateringar under de första 90 dagarna. 90-dagars räknaren börjar ticka när enheten förvärvar satelliter för första gången, så om du ger en GPS-enhet i gåva kan mottagaren fortfarande dra nytta av programmet i 90 dagar efter den första användningen.

Även om GPS-enheten inte ger fel vägbeskrivning eller inte hittar vissa vägar, är det en bra idé att ladda ner och installera Garmins Express-programvara på din dator när du närmar dig 90-dagarsmarkeringen eftersom du inte kan gå tillbaka och leta efter gratis uppdateringar efter det. Så även om en ny kartuppdatering släpps inom 90 dagar från enhetens första användning, måste du faktiskt ta dig tid att sitta ner och installera den innan garantiperioden är över. Om du inte gör det måste du hosta kontanterna för en betald uppdatering.

Köpa nya kartor

Utanför nuMaps-garantin måste du betala för alla kartuppdateringar du vill installera på din GPS-enhet. Alla uppdateringar som köpts via Garmin måste installeras via Express-programvaran. Garmin följer inte någon form av fastställt schema för kartuppdateringar, men Express visar alla tillgängliga uppdateringar och deras priser när du ansluter enheten till din dator. Om du har turen att planera en semester till ett annat land och du kör medan du är där, har Garmin kartor för många regioner över hela världen att köpa på sin webbplats.

Om du planerar att behålla din GPS-enhet länge och tror att du vill uppdatera ofta kan du dra nytta av Garmins nuMaps Lifetime-paket för din region. När du köper nuMaps Lifetime kan du installera alla uppdaterade gatukartor och platsinformation så snart de är tillgängliga för din enhet utan att behöva betala för varje enskild uppdatering.

Kom ihåg att "Lifetime" i det här fallet inte betyder för din livstid. Förpackningen täcker produktens livslängd. Så om du köper en annan Garmin-enhet några år senare måste du köpa ett nytt nuMaps Lifetime-paket eftersom Garmin inte tillåter dig att överföra paketet till en annan person eller produkt. Försumma inte uppdateringen under lång tid om du heller har köpt Lifetime-paketet. Om du inte laddar ner några uppdateringar på 24 månader eller mer, kommer Garmin att avgöra att produkten har gått över dess livslängd och inte längre är berättigad till uppdateringar under det ursprungliga nuMaps Lifetime-köpet.

Andra kartkategorier

Om du har en Garmin-enhet som är specifik för golf, cykling, båtliv eller luftfart kan du ladda ner eller köpa kartuppdateringar från Garmins webbplats. Vissa produkter, till exempel Garmin Approach-enheter med golfbanakartor, levereras med gratis livstidskartauppdateringar som du kan komma åt via Garmin Express-programvaran på din PC eller Mac.

För cykelapparater som Edge- och Montana-enheter erbjuder Garmin betalda gatu- och topografiska kartuppdateringar för olika regioner, inklusive USA, Europa, Australien och Nya Zeeland.

Några av Garmins marina kartografiprodukter levereras med en gratis kartuppdatering efter köpet. Om du köper en fastmonterad plotter, ett förprogrammerat BlueChart eller ett förprogrammerat LakeView SD- eller microSD-kort, kan Garmin ladda ner en gratis uppdatering som täcker regionen för ditt ursprungliga köp under dess nya kartgaranti. Vänta inte för länge; du måste använda din kostnadsfria uppdatering inom 12 månader efter ditt ursprungliga köp. Du kan också köpa uppdateringar för ditt BlueChart- eller LakeView-kort till rabatterat pris via en nedladdning via Garmins Express-programvara eller via Garmin-återförsäljare.

Garmins flygtjänst, flyGarmin, gör att du kan köpa och ladda ner uppdateringar av betald flygdatabas när du har skapat ett gratis flyGarmin-konto. De flesta databaser inkluderar Garmin Navigation Data, Hindringar, SafeTaxi och Terrain-databaser, och vissa paket innehåller ytterligare funktioner, som IFR / VFR-diagram och Garmins flygplatskatalog. Prissättningen för flygdatabaser varierar beroende på vilken enhet du använder.