Hur du använder din webbkamera i premiär

Premiere Elements 12, Adobes videoredigeringsprogramvara som riktar sig till icke-professionella användare, är det bästa alternativet om du vill skapa och redigera ett videoprojekt med din webbkamera med hjälp av Adobe-produkter. Faktum är att möjligheten att ta bilder från din webbkamera saknas från den professionella versionen av Premiere, så för att spela in från din webbkamera direkt till Premiere måste du använda Elements.

Lägg till mediepanel

Panelen Lägg till media är det verktyg du använder för att importera videoklipp och andra media till ditt Premiere-projekt, och det är också vad du använder för att fånga från din webbkamera. Få åtkomst till den längst upp till vänster i huvudgränssnittet. Välj alternativet "Webcam eller WDM" för att avslöja inspelningsfönstret och välj sedan din webbkamera som källa för din video i rullgardinsmenyn "Capture Source". Din webbkamera ska visas i mitten av fönstret om du har konfigurerat den korrekt. Titelinnehåll innehållet du kommer att fånga i fältet Klippnamn och använd Spara i-fältet för att välja plats på hårddisken.

Regelbunden videoinspelning

Använd alternativknappen "Full Motion" längst upp till höger i inspelningsfönstret för att spela in en typisk video. Om du inte spelar in en tyst video, se till att din webbkamera eller datorns mikrofon är vald i rullgardinsmenyn "Ljud". Din webbkameras vy syns i mitten av fönstret och du kan börja spela in genom att klicka på "Capture" -knappen. Klicka på samma knapp för att stoppa inspelningen.

Stop Motion Animation

Förutom vanlig videoinspelning erbjuder Premiere ett annat inspelningsläge som bara spelar in en bild i taget istället för video. Det används vanligtvis för att göra stop motion-animationer, där många små förändringar i en scen presenteras i en sekvens för att skapa intryck av rörelse. Efter att ha aktiverat alternativknappen "Stop Motion", klicka på "Create New Stop Motion" mitt i fönstret. När du har ordnat scenen framför din webbkamera klickar du på "Grab Frame" för att fånga den första bilden. Gör små ändringar i scenen och klicka sedan på "Grab Frame" igen. Upprepa denna process för att gradvis skapa din animation.

Använda det du fångat

När du är färdig med att spela in video eller har tagit alla ramar i din animation stänger du inspelningsfönstret. Ditt nya klipp visas i projekttidslinjen och projektets tillgångar och kan omedelbart införlivas i ditt projekt precis som alla andra media. Var kreativ och experimentera - gör till exempel en animering med Stop Motion-inspelning och fånga sedan en video för att skapa ljudspåret eller kombinera flera videor och animationer i en enda komposition.