Hur man tar reda på någons riktiga namn med hjälp av deras e-postadress

Den anonymitet som erbjuds av internet kan vara en stor välsignelse, men också en enorm irritation. Eftersom det inte finns någon regel som kräver att internetanvändare ska associera sitt riktiga namn till sin e-postadress, gör många människor helt enkelt inte - du kan undra vem den här "fuzzyslippers85" som har skickat e-post till dig. Om du inte har laglig behörighet att bara kräva information från e-postleverantörer finns det andra sätt att ta reda på någons riktiga namn från en e-postadress, även om ingen av dem garanteras att fungera.

Fråga bara snyggt. Om det inte finns någon anledning att dölja din önskan att veta någons namn, kommer det sannolikt att skicka ett artigt e-postmeddelande det resultat du vill ha, särskilt om du redan har haft vänlig kontakt med personen tidigare.

Kontrollera domänen för e-postadressen - delen efter @ -symbolen. Om det är en gratis e-postleverantör som Gmail eller Yahoo, fortsätt till nästa steg. Om det är en anpassad domän kan du dock besöka webbplatsen som är kopplad till den och försöka avgöra om det är en personlig webbplats för ägaren av e-postadressen. Om så är fallet kan hans namn finnas någonstans på webbplatsen, till exempel på en sida med kontaktuppgifter eller i upphovsrättsinformation. Om det inte är det, kör en WHOIS-sökning på domänen. Om inte den person du är nyfiken på valde att hålla sina uppgifter privata när han registrerade domänen kommer hans namn att visas i resultaten.

Kör en Facebook-sökning efter e-postadressen. Om personen du är nyfiken på använde den adressen för att registrera sig för ett Facebook-konto visas den i sökresultaten.

Kör sökningar efter e-postadressen med både vanliga sökmotorer som Google och specialiserade söktjänster för människor som Pipl eller Spokeo. Du kan också försöka söka efter användarnamnet ensamt (delen före "@") med både Google och Knowem, en specialiserad sökmotor som kontrollerar om ett visst användarnamn tas på sociala nätverk. Du kommer att ha bättre tur om användarnamnet är ganska distinkt. Till exempel skulle "påsklilja_racecar" vara lättare att spåra än "racecar_lover1972."