DashLane vs LastPass

Ett av de bästa sätten att skydda din privata information är att se till att ingen kan gissa dina online-lösenord. Du kan göra det genom att uppfinna komplexa lösenord som är svåra att komma ihåg, eller så kan du använda en lösenordshanterare som DashLane eller LastPass. Båda applikationerna gör Internet-livet enklare genom att lagra lösenord åt dig. Allt du behöver komma ihåg är ett enda huvudlösenord som appen använder för att logga in på vilken webbplats som helst. Medan DashLane och LastPass har många vanliga funktioner, hittar du några viktiga skillnader.

Säkerhet är jobb ett

Den kanske viktigaste funktionen att leta efter i en lösenordshanterare är dess krypteringsförmåga. Eftersom hackare kan fånga information som du skickar via webben, skyddar DashLane och LastPass den informationen med AES-256-kryptering. Denna avancerade krypteringsmetod är, som ZDET uttrycker det, "militärklassigt."

Fyll aldrig i ett webbformulär igen

Båda apparna lagrar lösenord i ett säkert lösenordsvalv som bara du kan komma åt. Förutom att du kan ange ett lösenord för att logga in på vilken webbplats som helst, ger DashLane och LastPass dig möjlighet att klicka på en knapp för att logga in automatiskt. Detta är möjligt eftersom dessa appar anger ditt huvudlösenord åt dig. Autofyll-funktionen i båda programmen sparar tid genom att du kan fylla i webbformulär automatiskt.

Anledningar att välja LastPass

LastPass har ett inbyggt tangentbord på skärmen som du kan använda för att ange ditt huvudlösenord. Denna typ av ingång förhindrar att keylogger-programvaran fångar dina tangenttryckningar och vidarebefordrar den informationen till hackare. LastPass säkerhetskopierar också din data online gratis medan du måste köpa DashLanes premiumversion för att utföra den uppgiften. Om du vill ta med dig lösenordsinformationen kan du göra det genom att säkerhetskopiera den till en USB-nyckel. Du kan sedan använda LastPass Pocket eller Firefox Portable för att logga in på webbplatser automatiskt om USB-enheten är ansluten till din dator.

Funktioner som är unika för DashLane

DashLane har en säker digital plånbok som kan spara alla typer av betalningsinformation så att du kan använda den för att snabbt betala för saker när du handlar online, vilket eliminerar behovet av att du lagrar känslig kreditkortsinformation online. Du behöver inte spara kvittoinformation manuellt eftersom Dashlane tar skärmdumpar av dina inköp och sparar dina kvitton automatiskt. Du kan också be Dashlane att skicka en säkerhetsvarning om någon äventyrar ett av dina onlinekonton. När du har problem med ett starkt huvudlösenord som är svårt att gissa, låt Dashlane skapa ett åt dig. En säkerhetspanel hjälper dig att identifiera lösenord som är för svaga eller lösenord som du har använt tidigare.

Gratis vs Premium

DashLane erbjuder en gratis version som har färre funktioner än den betalda premiumversionen. Du måste till exempel registrera dig för DashLane Premium om du vill synkronisera ditt lösenord över alla dina enheter eller säkerhetskopiera ditt konto online. LastPass har också en premiumversion som gör att du kan använda programmet på mobila enheter. Premiumversionen tar också bort annonser från användargränssnittet.