Så här ställer du in din skrivare för Google Cloud Printing

Med Google Cloud Print-tekniken kan du skriva ut filer, dokument, foton och mer till din skrivare via en internetanslutning. För att kunna använda den här tekniken måste du först ställa in din skrivare för Google Cloud Printing med hjälp av stegen som beskrivs nedan.

När du har installerat din skrivare för Google Cloud Printing kan du få åtkomst till din skrivare från vilken plats som helst i världen och från alla enheter (dator, telefon, surfplatta eller Chromebook).

Ställ in din skrivare för Google Cloud Printing

För att ställa in din skrivare för Google Cloud Printing behöver du ett Google-ID (ditt Gmail-konto) och ta reda på om du har en Cloud Ready-skrivare eller en klassisk skrivare.

De flesta nyare skrivarmodeller är designade för molntryck och är redo att gå ut ur rutan för att använda Googles molntrycksteknologi. Google Cloud Print-tekniken fungerar också bra med klassiska eller icke-molnskrivare när de registrerats hos Google.

Ställ in en skrivare som inte är molnig för Google Cloud Printing

Följ stegen nedan för att ställa in en traditionell skrivare eller en icke molnklar skrivare för att använda Googles molntrycksteknologi.

1. Öppna webbläsaren Chrome på din dator.

2. Besök chrome: // enheter på en ny flik

3. Klicka sedan på knappen Lägg till skrivare (se bild ovan) - Detta tar dig till inloggningssidan för ditt Google-konto, om du inte redan är inloggad.

4. Logga in på ditt Google-konto med ditt Gmail-användarnamn och lösenord

5. När du loggar in kommer du att omdirigeras till Googles Cloud Print-webbplats. Alla skrivare som är anslutna till din dator kommer att identifieras av Google och listas med ett fästmärke.

6. Klicka bara på knappen Lägg till skrivare (er) för att registrera din klassiska skrivare hos Google. Du ser ett bekräftelsemeddelande om att din skrivare har registrerats hos Google (se bild nedan).

När din klassiska eller traditionella skrivare har registrerats hos Google är du redo att skriva ut allt från var som helst till din registrerade skrivare.

Ställ in en molnklar skrivare med Google

Om du köpte din skrivare nyligen är chansen stor att det är en Cloud Ready-skrivare, och den kan till och med ha registrerat sig hos Google Cloud Print.

1. Öppna webbläsaren Google Chrome på din dator och tryck på 3-bar-menyikonen längst upp till höger på skärmen för att öppna en rullgardinsmeny.

2. Klicka på Inställningar på rullgardinsmenyn (se bild ovan)

3. På skärmen Inställningar bläddrar du ner till botten av sidan och klickar på länken Visa avancerade inställningar för att öppna eller utöka Chrome-avancerade inställningar. (Se bild nedan)

4. Bläddra nu nedåt sidan och klicka på knappen Lägg till skrivare under avsnittet Google Cloud Print (se bild nedan).

5. Du kan bli ombedd att logga in på ditt Google-konto med ditt användarnamn och lösenord. När du är inloggad kanske du stöter på ett av följande scenarier.

A. Troligtvis hittar du din skrivare listad under Mina enheter. Detta betyder att din skrivare redan är registrerad på Google Cloud Print. Du kan klicka på Hantera för att bekräfta att din skrivare är registrerad för att använda Google Cloud Print.

B. Det kan hända att din skrivare visas under Nya enheter. Klicka i så fall på Registrera och följ instruktionerna för att registrera din skrivare med Google Cloud Print.

C. Det är också möjligt att du kanske inte ser din skrivare listad. Se i så fall till att din skrivare är ansluten till nätverket och kontrollera även tillverkarens webbplats för specialinstruktioner (om några).