Hur du återställer HPs återställningspartition

HP-datorer levereras med ett förinstallerat systemreparations- och återställningsverktyg på en speciell partition på hårddisken. Om datorns operativsystem är skadad eller skadad kan System Recovery Manager användas för att återställa datorn till dess ursprungliga fabriksstandard. Om denna partition raderas eller skadas måste du dock återställa både den speciella partitionen och operativsystemet med en HP-återställningsskiva. HP-återställningsskivor kan skapas via HP Recovery Manager medan datorn är i drift. Om du inte skapade en återställningsdisk innan återställningspartitionen skadades kan du också beställa en kopia från HP: s webbplats.

Steg 1

Sätt i återställningsskivan i datorns optiska enhet och starta sedan om datorn. Tryck på "Enter" när du ser meddelandet "Tryck på valfri knapp för att starta från CD eller DVD." Vänta tills System Recovery Manager laddas.

Steg 2

Välj "Systemåterställning" och följ sedan instruktionerna som visas.

Steg 3

Välj alla viktiga filer på datorn som du vill säkerhetskopiera när du uppmanas att göra det. Återställningsprocessen raderar data från hårddisken, men låter dig säkerhetskopiera viktiga filer innan du gör det.

Steg 4

Sätt i den extra drivrutinsskivan när du uppmanas att göra det och klicka sedan på "OK" eller "Nästa". Du kanske inte har en extra drivrutinsskiva om du själv skapade en återställningsdisk medan datorn var i drift, i vilket fall du bara kan klicka på "Nästa", eftersom rätt drivrutiner ingår i återställningsskivan.

Om du använder återställningsskivor som beställts från HP: s webbplats och en extra drivrutinsdisk inte inkluderades klickar du på "Hoppa över" eller "Avbryt".

Följ de återstående anvisningarna för att slutföra systemåterställningsprocessen.