Hur du installerar och använder Google Chromecast

Nu när du har fått en ny Google Chromecast-enhet måste du vara angelägen om att ställa in Chromecast och börja använda den. Så låt oss gå vidare och titta på hur du installerar och använder Google Chromecast och avancerade steg för att få ut det bästa av din Chromecast-enhet.

Om Google Chromecast

Google Chromecast kan definieras som en billig digital mediaspelare som låter dig trådlöst strömma filmer, musik och videor som spelas på din smartphone, surfplatta eller dator på den stora skärmen på din hemtv.

Chromecast-enheten är i princip utformad för att upprätta en trådlös anslutning mellan din TV och en annan enhet som spelar en film, video eller någon annan typ av media på den.

Den andra enheten som faktiskt spelar media kan vara en iPhone, Android Phone, Windows PC, Mac eller Chromebook.

Om du ännu inte har köpt din Chromecast-enhet kanske du vill titta på: Vilken Chromecast-modell du ska köpa.

Steg för att installera och använda Google Chromecast

När du har fått Chromecast-enheten i händerna är nästa steg att ansluta din Chromecast till HDMI-porten på din hemtv och starta installationsprocessen.

Stegen för att ställa in Chromecast är ganska lika på alla enheter, men du är bättre att följa de exakta stegen för var och en av följande enheter.

  1. Hur man ställer in Chromecast på Windows 10-datorn
  2. Hur man ställer in Chromecast på Android och iPhone
  3. Hur man ställer in Chromecast på Mac

När din Chromecast är inställd börjar du bara spela en film eller video på vilken enhet som helst (smartphone, surfplatta, Mac eller PC) och tryck på Cast-ikonen som visas i skärmens övre högra hörn.

Filmen eller videon börjar omedelbart kasta på den stora skärmen på din hemtv. När media börjar spela på TV-skärmen kan du använda din smartphone som en fjärrkontroll.

Hur man ändrar Chromecast-bakgrund

När Chromecast-enheten inte används visar den ett bildspel med högkvalitativa bilder på TV: ns skärm. Medan dessa bilder är ganska tilltalande, slutar de att konsumera data.

Vissa användare har rapporterat upp till 40 GB / månad data som används av Chromecast, även om det är inaktivt. Detta kan vara ett problem om du har ett datahus.

Lyckligtvis kan du ta kontroll över saker genom att följa stegen i den här guiden: Hur du ändrar Chromecast-bakgrund.

Hur man ändrar WiFi-nätverk på Chromecast

Google Chromecast-enhet kan bara komma ihåg ett WiFi-nätverk i taget.

Detta innebär att du måste gå igenom stegen för att ändra WiFi-nätverk på Chromecast, om du råkar byta router eller vill att Chromecast ska använda ett annat WiFi-nätverk.

Stegen för att växla eller ändra WiFi-nätverk på Chromecast kan hittas i den här guiden: Hur du byter eller ändrar Chromecast WiFi-nätverk.

Hur man använder gästläge på Chromecast

Gästläget i Chromecast gör att gäster och besökare i ditt hus kan kasta videor på skärmen på din hemtv, utan att faktiskt vara anslutna till ditt hem WiFi-nätverk.

Genom att använda Gästläge-funktionen i Google Chromecast kan dina gäster dela sina foton och videor med alla i rummet utan att gå igenom processen att logga in på ditt WiFi-hemnätverk.

Om du tycker att det är intressant kan du ta en titt på den här guiden: Hur man ställer in och använder gästläge i Google Chromecast

Hur man kastar Chrome Browser till TV

Googles Chrome-webbläsare har inbyggt stöd för Chromecast på stationära enheter, vilket gör att du kan kasta nästan allt som spelas i Chrome-webbläsaren på den större skärmen på din hemtv.

För att kasta Chrome Browser från iPhone eller Android Phone kan du titta på någon av följande guider.

  • Hur man kastar Chrome-webbläsare till TV från iPhone eller iPad
  • Hur man kastar Chrome-webbläsare till TV från Android-telefon

Hur fabriksinställs Chromecast

Om du har problem med Chromecast är ditt första alternativ att starta om Chromecast-enheten. Om detta inte hjälper är nästa alternativ att återställa Chromecast till sina fabriksinställningar och starta från en ren skiffer.

Både omstart och återställning av Chromecast-enheten är enkelt, du kan hitta exakta steg i den här guiden: Så här startar du om eller fabriksinställer Chromecast.