Hur man minskar en bildstorlek innan du skickar från en iPhone

Apple lägger stor vikt vid kvaliteten på iPhones kamera. Medan foton kommer ut skarpa och tydliga kan de också vara ganska stora, vilket kan orsaka problem när du skickar eller laddar upp foton. Genom att skicka foton i iOS via e-post kan du ändra storlek på foton automatiskt, men du kan också använda andra verktyg för att ändra storlek på din bildfil.

Verklig fotostorlek

Den faktiska iPhone-fotostorleken varierar beroende på vilken kamera du använde för att ta fotot. 8-megapixel iSight-kameran på baksidan av iPhone skapar foton som mäter 3264 x 2448 pixlar. Om du använder FaceTime-kameran på framsidan av iPhone producerar kameran 1280 x 960 pixlar. Dessa foton kan variera var som helst från 1,5 MB till 4 MB i storlek, mer om du använder iPhones HDR-funktion. Dessa stora bilder kan använda betydande delar av din dataplan - speciellt om du skickar flera bilder på en e-post.

Skickar via e-post

När du bifogar ett foto till ett e-postmeddelande på en iPhone frågar det om du vill ändra storlek på bilden som ska skickas i e-postmeddelandet. Du har fyra alternativ: liten, medelstor, stor och faktisk storlek. Den lilla bilden producerar en bild 320 x 240 pixlar. Medium är 640 x 480 pixlar. Stora bilder som skickas på detta sätt kommer att vara 1632 x 2448 pixlar.

Ändra storlek på appar

Om du vill ändra storlek på foton utanför e-postprogrammet kan du ladda ner en app som låter dig ändra storlek på dina foton. Detta ger viss flexibilitet i storlek, i motsats till de automatiska standarderna som ställs av iOS. Med appen Simple Resize kan du hantera ett foto, medan Reduce låter dig ändra storlek på foton i satser. Med Adobe Photoshop Express kan du göra flera betydande ändringar i dina iOS-foton.

Välja filstorlek

Om du tänker skriva ut foton vill du behålla dem med största möjliga upplösning för att se till att de utskrivna fotona inte är pixeliserade. För en fildelningswebbplats är stora storlekar bra, men du behöver inte ha något större än 1000 pixlar. Fotoalbum på Facebook blir lite mindre: bilderna visas inte större än 960 x 720 pixlar och är ännu mindre på andra ställen i nyhetsflödet. Om du bara skickar ett foto till vänner för skojs skull räcker det med ett litet foto.