Hur man återställer iPhone utan iTunes-säkerhetskopiering

Det finns många iPhone-användare som inte har tid eller lutning att göra en säkerhetskopia av iPhone med iTunes. Följaktligen är den här guiden, som erbjuder alternativa metoder för att återställa iPhone utan iTunes Backup.

Återställ iPhone utan iTunes

Om du aldrig hade säkerhetskopierat din iPhone med iTunes kan du inte använda iTunes för att återställa iPhone. Faktum är att iTunes inte ens känner igen din enhet, vilket utesluter alla chanser att använda iTunes för att återställa din låsta iPhone.

Detta ger dig två andra sätt att återställa låst iPhone. Du kan antingen återställa iPhone med återställningsläge eller använda iCloud för att återställa din låsta iPhone.

Att återställa iPhone med återställningsläge är enkelt, men det raderar all data på din iPhone. Detta innebär att du kommer att förlora alla dina kontakter, foton, musik, appar, appdata och praktiskt taget allt du lagrat på din iPhone.

Men om du hade konfigurerat din iPhone för att automatiskt synkronisera / säkerhetskopiera dess data till iCloud, borde du kunna återställa de flesta av dina foton, kontakter och appdata genom att återställa iPhone med hjälp av en iCloud säkerhetskopia.

Om du inte hade konfigurerat iPhone för att säkerhetskopiera till iCloud, kan du fortfarande låsa upp din iPhone med alternativet "Ställ in som ny enhet" i iCloud. Även om detta låser upp din iPhone kan du inte återställa dina data.

1. Återställ iPhone med iCloud

Den här metoden fungerar endast om du har Setup Find My iPhone-funktion på din iPhone. Som ni kan föreställa er denna begränsning utformad för att förhindra möjligheten att iCloud används för att låsa upp stulna iPhoner.

1. Besök iCloud.com med din Mac eller PC och logga in på ditt iCloud-konto. När du är i iCloud klickar du på ikonen Hitta min iPhone.

2. Ange ditt Apple ID-lösenord när du uppmanas att logga in på tjänsten “Hitta min iPhone”. På nästa skärm klickar du på Alla enheter och klickar sedan på iPhone som du vill radera (se bild nedan)

3. Klicka på alternativet Radera iPhone på nästa skärm för att radera alla data på din iPhone, inklusive dess lösenordskod som håller dig borta från din iPhone.

4. Ange ditt Apple ID-lösenord när du uppmanas att bekräfta att du vill radera alla data på din iPhone.

5. När uppgifterna på din iPhone har raderats ser du Hello-skärmen på din iPhone och uppmanas att glida för att ställa in din iPhone.

6. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in din iPhone tills du kommer till appar och dataskärm, vilket ger dig olika alternativ för att återställa din låsta iPhone.

7. Klicka på Återställ från iCloud Backup-alternativet, om du hade installerat iCloud-säkerhetskopior på din iPhone. Om inte, klicka på alternativet Setup As New iPhone.

Som nämnts ovan är chansen att återställa dina data ljusare när du kan välja Återställ från iCloud Backup-alternativet.

2. Återställ låst iPhone med återställningsläge

Om du aldrig använt iTunes eller konfigurerat iPhone för att säkerhetskopiera till iCloud, har du bara möjligheten att återställa låst iPhone med återställningsläge.

Även om återställningsläge använder iTunes är det inte nödvändigt att du har anslutit din iPhone till iTunes för att använda återställningsläge. Du kan använda den här metoden, även om du aldrig hade anslutit din iPhone till iTunes.

1. Ladda ner den senaste versionen av iTunes till din dator (om du inte har iTunes på din dator).

2. Starta sedan iTunes och anslut din låsta iPhone till USB-portdatorn.

3. Tryck sedan på och håll ned Hem-knappen (iPhone 5, 5s, 6, 6s) eller Håll ned Power + Volume Down-knapparna (iPhone 7 och uppåt).

Släpp inte knapparna när du ser en Apple-logotyp visas på skärmen på din iPhone (se bild nedan)

4. Fortsätt hålla hem- eller Power + Volume Down-knapparna tills du ser iTunes-logotypen och en kabel på skärmen på din iPhone. Detta indikerar att din iPhone har gått in i återställningsläge och att du kan släppa knapparna.

5. Därefter ser du ett iTunes-meddelande som visas på datorns skärm med alternativ för att avbryta, uppdatera och återställa din enhet till fabriksinställningar.

Klicka på återställningsknappen för att starta processen för att återställa din iPhone till fabriksinställningarna.

Obs! Din enhet kan gå ur återställningsläget om iTunes tar mer än 15 minuter att ladda ner programvaran för din enhet. I sådant fall ska du upprepa stegen för att komma tillbaka till återställningsläget.

6. När återställningsprocessen är klar ser du alternativet "Hallo-skärmen" med Slide to Setup på din iPhone.

7. Börja konfigurera din iPhone genom att följa instruktionerna på skärmen tills du kommer till skärmen Apps och Data, vilket ger dig olika alternativ för att återställa låst iPhone.

Eftersom du inte har en iTunes-säkerhetskopia trycker du på alternativet Set Up as New iPhone och slutför Setup Process.

När din iPhone har konfigurerats kan du komma åt din iPhone och använda den som tidigare.