Den bästa tiden att posta på Tumblr

Att försöka hitta den bästa tiden att posta på Tumblr beror mycket på individuell upplevelse och användningsegenskaperna hos dina specifika följare, men du kan använda Tumblrs topp timmar för att nå nya tittare. Tumblr är mest aktiv på sena kvällar - det betyder att det finns fler människor online, men också att du möter mer konkurrens från andra inlägg. Kön och försenade inläggsfunktioner kan hjälpa dig att avgöra när topptimmarna för din specifika blogg är även om du inte har konstant tillgång till Tumblr.

Tumblr-statistik

I en tvåmånadersstudie på över sex miljarder Tumblr-anteckningar drog Union Metrics slutsatsen att Tumblr är mest aktiv på natten, oavsett om det var en veckodag eller en helgdag; antalet toner toppar klockan 22.00 EDT, medan postaktiviteten toppade kl. Faktum är att 42 procent av all aktivitet på Tumblr hände mellan kl. och klockan 1 på helgerna var de mest populära, och söndagen hade mest aktivitet totalt sett.

Publicera på och köfunktioner

Om du befinner dig i en annan tidszon eller helt enkelt inte har tillgång till Tumblr under rusningstid kan du använda Tumblrs publicerings- och köfunktioner. När du skapar eller rebloggar ett inlägg kan du klicka på "Lägg till i kö" eller "Publicera på" istället för att publicera det omedelbart. Med funktionen Publicera kan du ställa in ett specifikt datum och tid när du vill att inlägget ska publiceras. Inlägg som du har ställt in i kön kommer att publiceras med automatiska intervaller mellan de tidsperioder du har angett. Du kan till exempel ställa inlägg i din kö så att de publiceras automatiskt mellan 17:00. och 11:00 varje dag. Båda är genomförbara alternativ för automatisk utstationering medan du är borta från Tumblr.

Inläggsstrategier

Med postaktivitet som toppar på kvällar och helger finns det två olika sätt att formulera din inläggsstrategi. Inlägg under högtider betyder att fler använder Tumblr, men också att dina inlägg möter mer konkurrens från andra inlägg. Dina inlägg rör sig snabbare ner i användarens instrumentpanel och i taggsökningar. Inlägg under avstängning innebär att dina inlägg kommer att möta mindre konkurrens och stanna längre, men de når kanske inte så många nya människor. Inlägg under högtider kan vara bättre för att nå nya följare eftersom fler är online, medan det är bättre för dina följare att publicera under avstängningstider.

Individuella överväganden

Union Metrics statistik är för Tumblr-användare som helhet; individuell användning kan variera. Om du redan har en stabil följarebas är den bästa tiden att posta när majoriteten av dem är online. Du kan testa detta genom att lägga till många inlägg i din kö under en 24-timmarsperiod. Studera resultaten under ett antal dagar för att se vilka inlägg vid vilka tider som fick flest visningar. När du väl vet när dina egna inlägg får mest uppmärksamhet kan du ta reda på de bästa tiderna att lägga upp eller köa för din egen individuella blogg.