Corel Paint Shop Pro Vs. Adobe Photoshop

Corel Paint Shop Pro och Adobe Photoshop är konkurrerande program som används för att manipulera och förbättra kvaliteten på bilder och andra bilder. Den användarvänliga Paint Shop Pro är mer lämpad för amatörbildredigerare och allmänheten, medan den mer komplexa Photoshop är ett verktyg för professionella fotografer, grafiska formgivare och webbdesigners. Paint Shop Pro har mindre bildbehandlingseffekt och färre övergripande funktioner än Photoshop, men det är också mycket billigare.

Ansökan

Både Corel Paint Shop Pro och Adobe Photoshop utför en mängd olika bildredigeringsuppgifter och kan hjälpa dig att designa flygblad, affischer och andra visuella medier. Båda programmen innehåller verktyg för att justera färg, mättnad och ton, och kan också användas för att förvränga, beskära, retuschera och lagra bilder. På fotografier kan båda programmen ta bort röda ögon och låta dig lufta bort fläckar. Adobe Photoshop har ett bredare utbud av funktioner, även om nyare versioner av Paint Shop har lagt till mer avancerade redigeringstekniker som Fill Light, som lyser upp mörka delar av ett foto.

Specialfunktioner

En av funktionerna som skiljer Adobe Photoshop från sina konkurrenter är dess innehållsmedvetna skalning enligt "PC Magazine". Innehållsmedveten skalning låter dig ändra storlek på en bild utan att snedvrida nyckelinnehåll som människor eller byggnader. En av Corel Paint Shop Pro: s utmärkande egenskaper är dess verktyg för automatisk bevarande av original. När den är aktiverad göms en originalkopia av bilden du arbetar med automatiskt i en ny mapp. Om du gör redigeringsfel kan du återställa originalet. När du väl har gjort det raderas den redigerade versionen permanent.

Enkel användning

Adobe Photoshops gränssnitt kan vara förvirrande för vissa användare, och sättet att dela upp uppgifter kan verka kontraintuitivt, enligt "PC Magazine". Omvänt är Corel Paint Shop Pro användarvänligt och har ett strömlinjeformat gränssnitt uppdelat i lägen som baseras på vad du vill göra med dina foton: Hantera, redigera eller justera.

Professionell användning

I motsats till sitt namn är Corel Paint Shop Pro inte det vanligaste bildredigeringsprogrammet bland proffs. Men vissa yrkesverksamma, särskilt de med en budget eller som precis har börjat, använder det. Adobe Photoshop är å andra sidan branschstandarden: det mest använda bildredigeringsprogrammet inom professionell fotografering, design och andra relaterade områden.

Pris

Corel Paint Shop Pro kostar en bråkdel av kostnaden för Adobe Photoshop, som kostar hundratals dollar som en fristående produkt. Men Adobe gör också en avskalad version av Photoshop som heter Elements, som är jämförbar med Paint Shop i pris och funktioner.