Hur man söker på YouTube efter datum

Lär dig att använda sökfilter effektivt och du kan spara tid samtidigt som du ökar produktiviteten. Om du söker efter ett brett ämne på YouTube, till exempel ”politik”, kan du sluta med hundratals eller tusentals videor att granska. Men om du har ett specifikt datumintervall i åtanke kan du använda ett datumfilter på din fråga och begränsa dina resultat till en viss tidsperiod. Du kan göra det från YouTube eller från Googles vanliga söksida.

Sök från YouTube

Steg 1

Besök YouTube och ange en sökfråga i sökrutan. YouTube returnerar en lista med resultat som matchar din fråga.

Steg 2

Klicka på listrutan "Filter" och granska listan med filtreringsalternativ i avsnittet Uppdaterat datum. Dessa artiklar inkluderar "Denna vecka", "Idag" och "Sista timmen."

Klicka på det alternativ som du vill använda för att filtrera resultaten. YouTube begränsar listan och visar videor inom det tidsintervall du valt. Det lägger också till en ny knapp bredvid rullgardinsmenyn. Om du till exempel väljer filter "Den här veckan" ser du knappen "Den här veckan". När du vill avbryta filtret klickar du på den knappen så visar YouTube din ursprungliga resultatlista.

Sök från Google

Steg 1

Besök Googles söksida och skriv "[My_Query] site: youtube.com" (utan parenteser eller citattecken).

Ersätt "My_Query" med din egen fråga. Om du till exempel vill hitta videor om kameror, skriv kamerans webbplats: youtube.com.

Steg 2

Tryck på "Enter" för att visa en lista med resultat. Parametern "site: youtube.com" uppmanar Google att endast returnera resultat från YouTube.

Steg 3

Klicka på "Sökverktyg" och klicka sedan på "När som helst" för att visa en lista med alternativ för datumfiltrering. Dessa alternativ inkluderar "Senaste 24 timmarna" och "Senaste året."

Klicka på ett alternativ för att filtrera resultaten. Klicka på ett av resultaten för att besöka YouTube och se din video.