Hur man söker efter uppdateringar på Android-telefonen manuellt

Android-uppdateringar är kända för att rulla ut under en tidsperiod och de kommer inte direkt på alla Android-enheter. Du kanske också har lagt märke till att uppdateringsmeddelanden ibland ligger bakom och det är fullt möjligt att kontrollera och installera uppdateringar manuellt istället för att vänta på en uppdateringsmeddelande.

Sök efter uppdateringar på Android Phone

Som standard är din Android-telefon inställd att automatiskt leta efter programuppdateringar och ge dig ett meddelande när en uppdatering är tillgänglig.

Som nämnts ovan kan meddelanden dock hålla sig bakom den aktuella tillgängligheten av en uppdatering och det är också möjligt att du har missat eller avvisat meddelandet utan att vidta lämpliga åtgärder.

Oavsett vad som är fallet är det verkligen enkelt att leta efter uppdateringar på din Android-telefon eller surfplatta och installera uppdateringen, om den är tillgänglig.

Sök efter uppdateringar manuellt på Android-telefon

Följ stegen nedan för att leta efter uppdateringar manuellt på din Android-telefon eller surfplatta.

1. Klicka på Inställningar på startsidan på din Android-telefon eller surfplatta.

2. Bläddra hela vägen ner på inställningsskärmen tills du ser Om telefon eller Om enhet och tryck på den.

3. På nästa skärm klickar du på Systemuppdateringar eller alternativ för programuppdatering.

4. Klicka på alternativet Uppdatera på nästa skärm.

5. Därefter ser du ett popup-fönster, tryck på OK för att bekräfta att du vill att din enhet ska leta efter och installera uppdateringar, om de är tillgängliga.

6. Din enhet börjar nu leta efter uppdateringar.

7. Därefter ser du en popup som antingen säger att "Ditt system är uppdaterat" eller informerar om tillgängligheten till uppdateringar.

8. Om en uppdatering är tillgänglig ser du en skärm som informerar dig om att en uppdatering är tillgänglig. Klicka på Ladda ner och installera för att påbörja uppdateringen av din enhet till den senaste versionen av Android som finns tillgänglig för din enhet.