Kan du ladda Garmin Forerunner utan en vagga?

Garmin Forerunner registrerar inte bara din hjärtfrekvens, kalorierna du bränner och avståndet du tränar, utan även gränssnittet med din dator för att överföra data. Enheten innehåller en vagga som laddar sitt interna batteri via en nätadapter eller datorns USB-port. Du måste använda hållaren för att ladda Forerunner-batteriet - själva enheten har inte en USB-port för anslutning till nätadaptern eller din dator.

Enhetsportar

Garmin Forerunner innehåller en enda elektrisk kontakt på baksidan som ansluts till hållaren. Kontakten är inte USB-baserad och du kan inte ändra kontakten så att den fungerar med en USB-kabel. Forerunner klämmer fast i vaggan som matchar den elektriska kontakten för att slutföra anslutningen. Din Garmin Forerunner måste vara fri från svett och andra vätskor innan du ansluter enheten till hållaren. Vätskor kan skada och korrodera hållarens elektriska kontakt såväl som mini-USB-portkontakten på sidan av hållaren.

Laddning av nätadapter

När Forerunner är i sin hållare ansluter du den medföljande nätadapterns mini-USB-portkontakt till USB-porten på hållarens vänstra sida. Anslut adapterns nätsladd till valfritt eluttag för att starta laddningen. Garmin Forerunners batteritid efter laddning i tre timmar är cirka 10 timmar.

Garmins träningscenter

Forerunners interna batteri laddas också via datorns USB-port men du måste installera Garmin Training Center först. Garmin Training Center ingår i Forerunner och tillhandahåller en uppsättning dataöverföringsverktyg samt en laddningshanterare. Sätt in Garmin Training Center CD-ROM i datorns CD / DVD-enhet och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationsprocessen.

USB-laddning

För att ladda din Forerunner via Garmin Training Center, dubbelklicka på Garmin Training Center-ikonen på datorns skrivbord för att starta applikationen. Anslut din Forerunner till dess hållare och anslut USB-kabelns minikontakt till USB-porten på sidan av hållaren. Anslut USB-kabelns större kontakt till valfri USB på din dator. Garmin Training Center upptäcker automatiskt enheten och börjar ladda enhetens batteri.