Så här installerar du ett Motorola Surfboard-kabelmodem utan CD-ROM

Det finns två sätt att installera ett Motorola Surfboard-kabelmodem utan CD-ROM: anslut det via ett Ethernet-uttag eller ladda ner och installera modemets USB-programvara från Motorolas webbplats. Kabelmodem är fristående enheter och kör sin verksamhet genom firmware på själva enheten. Enheten körs i ett fristående tillstånd så att den kan dela en anslutning med flera enheter via en router istället för att bara ansluta till en enda dator.

Ethernet-installation

Du kan komma runt installationen av CD-ROM-skivan genom att hoppa över behovet av att använda programvaran tillsammans. Skruva bara i koaxialkabeln med den inkommande Internetanslutningen i koaxialporten på baksidan av modemet. Anslut ena änden av en Ethernet-kabel till Ethernet-porten på modemet och den andra änden till Ethernet-porten på datorn och ring internetleverantören för att aktivera modemet. Windows innehåller grundläggande Ethernet-drivrutiner som fungerar med vilken Ethernet-enhet som helst, så länge datorn har en Ethernet-port behöver den inte använda programvaran för att modemet ska fungera. Kabelmodemet kan direkt ansluta till en dator eller en router med endast firmware som redan är installerad på modemet. Om du använder en router ställer du in routern enligt tillverkarens anvisningar och istället för att ansluta Ethernet-kabeln från modemet till datorn, anslut den till routerns internetport och kör sedan en Ethernet-kabel mellan routerns Ethernet-port och datorns Ethernet-port.

USB

Modemdrivrutiner är endast nödvändiga när du ansluter surfbrädan direkt till en dator via en USB-anslutning. Till skillnad från Ethernet-anslutningar har en Windows-dator inte egna funktioner för att gränssnitt med ett kabelmodem via USB. Programvaran måste installeras via CD-ROM eller nedladdat installationspaket. Varje modemmodell använder sin egen unika programvara för varje version av Windows från Windows 98 till Windows 7. Motorola stöder inte drivrutiner för Windows 8 eller senare datorer som kör Surfboard-kabelmodem via USB. Dessutom måste Linux- och Mac-datorer använda Ethernet-anslutningen för att arbeta med modemet.

Nedladdning av USB-drivrutiner

Om du inte har en CD-ROM-enhet på datorn eller har felplacerat CD-ROM-skivan kan du ladda ner drivrutinerna från Motorolas supportwebbplats och installera dem direkt från datorn. Det kan dock vara svårt att ladda ner drivrutinerna från Motorolas webbplats om du behöver modemet du försöker ställa in för att ansluta till Internet. Om möjligt kan du förebyggande hantera detta problem genom att säkerhetskopiera modemets USB-drivrutiner på en CD-R- eller USB-flashenhet. Annars kan du ladda ner drivrutinerna på en annan internetanslutning eller dator och överföra dem till datorn med surfbrädemodemet eller ansluta datorn till modemet via Ethernet för att ladda ner drivrutinerna. Varje ny dator levereras med en Ethernet-port.

USB-installationsprocess

USB-installationsprocessen är lite annorlunda än Ethernet-installationsprocessen där du ansluter modemet och väntar på att det ska ansluta sig själv. När du installerar ett kabelmodem via USB, slå på datorn, anslut strömkabeln till uttaget, anslut strömkabeln till modemet, anslut koaxialkabeln till modemet, anslut koaxialkabeln till vägguttaget, anslut den ena änden av USB-kabeln till modemet, anslut den andra änden av USB-kabeln till datorn och kör Surfboard-installationsprogrammet.