Hur man använder Tryck och gå för att överföra data till ny Android-telefon

Android OS gör det väldigt enkelt att överföra data från din gamla telefon till din nya Android-telefon med sin användbara Tap & Go-funktion, som fungerar på telefoner med Android 5.0 och senare. I den här artikeln visar vi hur du använder Tap & Go för att överföra data mellan dina gamla och nya Android-telefoner.

Krav för att använda Tap & Go

Tap & Go introducerades först i Android 5.0 Lollipop-uppdateringen. Du kan använda den här användbara funktionen för att överföra data från din gamla telefon till en ny telefon om dina enheter uppfyller följande krav.

  1. NFC måste vara aktiverat på båda enheterna
  2. Båda enheterna måste låsas upp och slås på

När du har uppfyllt dessa två krav är du redo att använda Tap & Go för att överföra data mellan din gamla och nya telefon.

Hur man använder Tap & Go

Följ stegen nedan för att överföra data från din befintliga eller gamla telefon till din glänsande nya Android-telefon.

1. Ställ in Telefon tills du når skärmen Tap & Go

Börja konfigurera din nya Android-telefon tills du når Tap & Go-skärmen. Om du behöver hjälp kan du hitta instruktionerna för att konfigurera en Android-telefon via den här länken: Hur du installerar din nya Samsung Galaxy-telefon.

Obs! Du kan inte komma tillbaka till Tap & Go-skärmen om du missar den när du försöker konfigurera din telefon. Det enda sättet att komma till Tap & Go-skärmen om du missar den eller om du inte hittar Tap & Go-skärmen på din telefon är att fabriksinställa din Android-telefon och starta om installationsprocessen tills du når Tap & Go Skärm.

2. En gång på Tap & Go-skärmen

När du har nått Tap & Go-skärmen följer du stegen 2.1 till 2.5 nedan för att överföra data från gammal telefon till din nya Android-telefon.

2, 1. Placera telefonerna rygg mot rygg

När du har kontrollerat att NFC är aktiverat på den gamla telefonen och att telefonen är olåst, placerar du båda telefonerna rygg mot rygg mot varandra.

Obs: Se till att baksidan av båda telefonerna berör varandra tills du hör ett ljud.

2, 2. Bekräfta överföring av data på gammal telefon

Nästa kommer du att uppmanas att bekräfta överföring av data på din gamla telefon. Klicka på OK på din gamla telefon för att starta överföringsprocessen.

2, 3. Lås upp gamla enheter igen

Din gamla enhet låses automatiskt igen och du blir ombedd att låsa upp enheten. Om din enhet inte har ett lås uppmanas du inte att låsa upp enheten igen.

2, 4. Logga in på ditt Google-konto på din nya telefon

Nu på din nya telefon blir du ombedd att logga in på ditt Google-konto för att bekräfta att du har behörighet att överföra data.

2, 5. Godkänn Googles villkor

När du har loggat in på ditt Google-konto blir du ombedd att acceptera villkoren.

3. Slutför installationen

Beroende på din nya telefon kan du bli ombedd att konfigurera några fler nya funktioner som Google Now.

När du är klar med att konfigurera allt kommer du att tas med till startsidan på din enhet. Men du kommer inte att kunna använda vissa appar ännu, eftersom din enhet fortfarande överför data från din gamla telefon.

Vissa appar visas gråtonade och du kan inte öppna dem, de kommer bara att få tillbaka sin färg när överföringsprocessen är klar.

Vi hoppas att du gillade den här artikeln och har överfört all data från din gamla Android-telefon till din nya Android-telefon med Android: s superenkla Tap & Go-funktion.