Hur man aktiverar Stör inte vid sänggåendet på iPhone

Så här aktiverar du Stör inte vid sänggåendet på iPhone, använder funktionen "Stör ej" som finns i iOS och använder även klocka-appen på din iPhone.

Stör inte vid sänggåendet

När du aktiverar Stör ej vid sänggåendet på iPhone kommer alla aviseringar att tystas och hindras också från att blinka på skärmen på din iPhone.

Alla inkommande aviseringar under Stör ej vid sänggåendet skickas direkt till aviseringens historik på din iPhone.

På så sätt blinkar inte aviseringarna på låsskärmen på din iPhone och du kommer inte att frestas att kontrollera aviseringar under dina angivna sänggångar.

Skillnaden mellan DND och DND vid sänggåendet

Stör inte läge (DND) på iPhone dämpar endast inkommande aviseringar under en viss tidsperiod, men meddelandena är fortfarande synliga och kan ses blinka på låsskärmen på din iPhone.

I händelse av Stör ej (DND) vid sänggåendet tystas både aviseringar och hindras också från att visas på låsskärmen på din iPhone, vilket minskar frestelsen att kontrollera aviseringar.

Om det finns ett behov av att kontrollera aviseringar under sänggåendetider kan du låsa upp enheten och öppna meddelandecentret.

För en god natts sömn är det bättre att inte gå in i vanan att kringgå Stör inte vid sänggåendet genom att låsa upp din iPhone.

Aktivera Stör inte vid sänggåendet på iPhone

Följ stegen nedan för att aktivera Stör ej vid sänggåendet på din iPhone.

1. Öppna Inställningar och tryck på alternativet Stör inte.

2. På nästa skärm, slå PÅ alternativen för Aktivera Stör inte, schemalagd, sänggåendet och tryck sedan på Från / Till tider.

3. På nästa skärm ställer du in Från och till tiderna för stör dig inte vid sänggåendet på din iPhone.

Helst skulle "Från" -tiden vara den tid som du normalt går till sängs och "Till" -tiden bör helst vara 5 minuter tidigare än den tid som du vill vara ur din säng.

När du ställt in Stör inte vid sänggåendet på iPhone kommer du att hitta din enhet automatiskt att gå in i Stör ej Störning på daglig basis under din angivna sängtid.

Aktivera Stör inte vid sänggåendet med hjälp av klocka-appen

Stör inte vid sänggåendet kan också aktiveras med Clock-appen på din iPhone.

1. Öppna Clock-appen på din iPhone.

2. Klicka på ikonen för sänggåendet som ligger i nedre menyn

3. Ställ in din sänggångstid och vaketid på skärmen Sängtid genom att dra ikonen för klocka och halvmåne och tryck på Alternativ.

Obs! Om du använder klocka-appen för första gången, följ instruktionerna på skärmen för att ställa in dina tidtider för väggtid och vakna tid.

4. På alternativskärmen, slå på alternativet för Stör inte under sänggåendet.

Detta gör det möjligt att inte störa vid sänggåendet på din iPhone under dina angivna sänggångar.