Skillnaden mellan taggning och delning på Facebook

Med Facebook kan du hålla kontakten med dem i dina sociala eller professionella kretsar genom att klicka på några få knappar. Webbplatsen erbjuder ett antal funktioner för att hålla konversationer och interaktioner igång, inklusive möjligheten att tagga andra i dina inlägg, eller dela intressanta videor, meddelanden eller foton på din tidslinje eller sida.

Tagg, du är det

När du taggar någon, vare sig det är på ett foto eller ett textinlägg, blir hennes namn en länk som går direkt till hennes Facebook-tidslinje. Den här funktionen meddelar personen du har taggat och inlägget hon är taggat i kan visas på hennes tidslinje. Märkning fungerar som en direktlänk till den person som taggas.

Dela kärlek

Delning, till skillnad från taggning, utmärker inte specifika personer i inlägget. Varje inlägg på Facebook och på många andra webbplatser, särskilt bloggar, erbjuder en länk "Dela". Klicka på den här länken för att lägga till ett meddelande och för att anpassa vem som ser det innan du skickar ett meddelande. Ett delat inlägg visas på din tidslinje eller sida så att alla dina följare eller vänner kan se det.

Dubbel Whammy

Du kan också tagga någon i ett inlägg som du delar genom att lägga till personens namn i kommentarsektionen innan du klickar på "Dela" för att skicka det till din tidslinje. Detta gör att ditt delade inlägg uppmärksammas av den taggade personen för att se till att de inte missar det.