Kan du inte ta bort låtar från ditt Tumblr-tema?

Om du inte har installerat något dunkelt tema som inte kan redigeras - mycket osannolikt - kan du lägga till och ta bort låtar från spelarwidgeten i ditt Tumblr-tema. Dessutom kan du ändra låten eller spellistan i valfritt ljudinlägg som du har skapat och publicerat på din blogg. Om ditt tema använder en inbäddad ljudspelare, identifiera spelarens namn, leta reda på spelarens widgetkod och ta sedan bort den befintliga spellistan eller spåret från widgetkoden. För att ändra spåret eller spellistan som är kopplad till ett ljudinlägg, redigera och spara inlägget.

Onlinestreamingtjänster

För spelare som Hypster, Spotify och SoundCloud är en länk till det aktiva spåret eller spellistan inbäddad i widgetkoden. Widgets för ljudspelare kan installeras i rutan Beskrivning i menyn Anpassa medan temat är i redigeringsläge. Widgets kan också installeras direkt i HTML-koden. Om widgetkoden är inbäddad i HTML-koden öppnar du temat i HTML-redigeraren och letar upp länken till spellistan eller spåret i widgetkoden genom att trycka på "Ctrl-F" för att öppna Sök-rutan. Skriv in namnet på spelaren eller skriv “Audio” för att hitta widgeten i temakoden. Ersätt helt enkelt den aktiva URL: en med en ny URL och spara kodsidan för att ändra låt eller spellista. Observera att du måste välja den nya musiken från samma streamingtjänst. Om du till exempel har installerat en Hypster-widget måste du ersätta den befintliga låten eller spellistan med en från Hypster-tjänsten.

Streampad

Vissa spelare, till exempel Streampad, spelar upp alla ljudinlägg som publiceras på din bloggs tidslinje i kronologisk ordning. För att ta bort en låt från Streampad-spelaren, ta bort det oönskade ljudinlägget från din tidslinje. Leta reda på inlägget och klicka sedan på kugghjulsikonen längst ner på inlägget. Klicka på "Radera" och bekräfta sedan för att ta bort ljudposten från din Streampad-spellista.

Ljudinlägg

Det enklaste sättet att spela musik på din tidslinje är att publicera ett Tumblr-ljudinlägg. Du behöver inte ta bort ett ljudinlägg för att ta bort en låt från ett inlägg, så länge du ersätter den aktuella låten med ett annat spår eller en spellista. Du kan enkelt redigera alla inlägg du skapar på plattformen. Klicka på kugghjulsikonen i inlägget för att redigera och klicka sedan på alternativet “Redigera”. Inläggsformuläret öppnas för redigering. Ersätt det aktuella spåret med en ny låt eller spellista och spara sedan inlägget för att publicera det igen. Tumblr stöder MP3-uppladdningar upp till 10 MB i ljudposter.

Ta bort widgeten

För att helt ta bort spelaren från ditt tema, ta bort spelarwidgeten från HTML-koden. Öppna verktyget Anpassa för att bloggen ska redigeras och markera sedan rutan Beskrivning för widgetkoden. Om koden inte finns i rutan Beskrivning är widgeten inbäddad i HTML-sidan. Klicka på "Redigera HTML" för att öppna temat i redigeraren. Leta reda på spelarkoden och radera sedan blocket för widgetkoden för att ta bort spelaren helt. Spara sidan och stäng sedan redigeraren.