Hur man uppgraderar processorn för en Acer-bärbar dator

Det finns några saker att tänka på innan du öppnar din bärbara dator och poppar in i en ny processor. Om ditt systems garanti har upphört att gälla går det inte att skicka själv. Men om du fortfarande är under garanti kommer det att ogiltigförklaras om du lägger till ny hårdvara. Hitta en visuell guide för demontering av din specifika maskin (se Resurser). Inte alla bärbara datorer är skapade (eller monterade) lika, så stegen för att ta isär dem kommer att variera något.

Steg 1

Köp din nya processor och se till att du kontrollerar kompatibiliteten med ditt moderkort. Innan du ändrar något på ditt system, hämta alla systemuppgifter från din manual eller från Acers webbplats. Du måste vara helt säker på att din nya processor är kompatibel med systemets moderkort. De flesta Acer-system använder AMD-delar, och därför är de flesta AMD-processorer kompatibla. Men verifiera detta. Ring Acer om du behöver. Företaget kommer inte att gå igenom en CPU-ersättning (såvida det inte är ett garantistöd), men Acer kan säkert berätta vilka processorer som är kompatibla med ditt system.

Steg 2

Följ en guide för att öppna ditt bärbara system. Webbplatsen för reparation för bärbar dator (se Resurser) har en lång lista med fotobaserade uppgraderings-, reparations- och demonteringsguider för Acer Notebooks. Sök efter ditt system i listan. De flesta av dessa guider är specifika för en viss ersättning (bildskärmsenhet eller minne, till exempel), men visar dig metoden för att ta bort den bärbara datorns hölje och få tillgång till moderkortet. Du kan också kolla Acers supportwebbplats för att hitta systemets specifika användarhandbok. De flesta Acer-användarmanualer (se Resurser) innehåller ett avsnitt som heter "Key Component Upgrades", som ibland förklarar hur du uppgraderar din processor.

Steg 3

Ta bort den gamla processorn enligt de specifika instruktionerna för ditt system. Som en allmän riktlinje, lyft med lika tryck på två sidor av processorchipet för att undvika att böja någon av stiften. Ta bort din nya processor från dess antistatiska skyddsplast och rikta försiktigt in stiften innan du försiktigt trycker på CPU: n för att installera den.

Sätt tillbaka din bärbara dator och sätt på den. Kompatibla processorer laddas automatiskt efter några pip och startar om, vilket händer automatiskt. Ditt operativsystem kommer automatiskt att upptäcka den nya processorn och göra prestandajusteringar.