Kan båda sidorna av en Skype-chatt raderas?

Om du inte specifikt väljer att inte spara din chatthistorik, behåller Skype dessa meddelanden på obestämd tid. Med cirka 23 miljoner användare online under högtider i mars 2010, kommer troligtvis beklagliga chattutbyten att ske regelbundet. Du kan bli av med den kränkande chatten på din sida och till och med välja att inte registrera framtida Skype-konversationer, men för att ta bort båda sidor av chatten måste du övertyga din chattpartner att posten inte längre ska finnas.

Radera båda sidorna individuellt

Det finns inget sätt för dig att personligen radera båda sidor av en Skype-konversation. Om du tar bort Skype-konversationen på din sida tas den bara bort från din Skype-post: Om din kontakt går tillbaka och ser hennes konversationshistorik med dig ser hon fortfarande hela chatten precis som den ägde rum. Det enda sättet att helt radera båda sidor av chatten är att göra det tillsammans med din kontakt. Om ni båda är överens om att chatten inte längre ska finnas, kan ni båda radera den individuellt.

Problem med radering

Att radera båda sidor av en Skype-konversation är inte så enkelt som att välja den person som du vill ta bort chatten med, välja datum i fråga och sedan trycka på "Radera". Istället måste du ta bort all din chatthistorik - inte bara för just den här kontakten utan för varje kontakt du har i Skype. Beroende på vad den innehåller kan det inte vara värt att ta bort all din andra Skype-historik att bli av med den här konversationen.

Process för radering

Alternativet att radera din Skype-historik finns i delen "IM-inställningar" i listan "Alternativ", som finns i Skypes "Verktyg" -meny. Du måste välja "Visa avancerade alternativ" innan du ser relevanta alternativ. Här kan du göra mer än att bara ta bort din tidigare Skype-historik. Du kan också bestämma hur länge Skype ska behålla din chatthistorik. Dina alternativ sträcker sig från "Ingen historik" hela vägen till "För alltid."

Radera senaste meddelanden

Ibland behöver du bara ta bort enskilda meddelanden istället för hela din Skype-historik. Om du skickade de beklagliga meddelandena under den senaste timmen kan du helt enkelt ta bort dem, vilket gör att de försvinner från båda sidor. Högerklicka på det aktuella meddelandet ger dig en lista med alternativ inklusive "Ta bort" som tar bort meddelandet. När du använder det här alternativet visar Skype "Det här meddelandet har tagits bort" i det utrymme som tidigare innehöll meddelandet. Detta gäller på båda sidor av chatten; din kontakt ser samma avisering om ett borttaget meddelande.