Hur du visar dina följare på Tumblr

Vissa teman för Tumblr visar automatiskt de användare du följer. Om du vill visa upp personerna som följer din blogg måste du installera lite kod och använda ett tredjepartsprogram. Både följande och följare spåras när folk klickar på "Följ" -knappen högst upp på en Tumblr-blogg. Följda bloggar visas också på din Tumblr-instrumentpanel när du först loggar in på webbplatsen.

Gå till installationsplatsen för Tumblrtracker (se länk i Resurser). Klicka på "Connect with Tumblr."

Klicka på "Tillåt" för att ge skriptet åtkomst till din Tumblr-blogg och logga in om du blir ombedd. En ruta med HTML-kod visas. Välj koden och tryck på "Ctrl-C" för att kopiera den.

Bläddra till Tumblr.com och klicka på kugghjulsikonen för att komma åt dina kontoinställningar. Klicka på namnet på din blogg och klicka sedan på "Anpassa" i temasektionen.

Klicka på "Redigera HTML" och leta reda på en plats i HTML-koden där du vill att dina anhängare ska visas. Om du till exempel vill att räknaren ska visas i sidofältet på din blogg, lägg koden efter "

"avslutande tagg.

Tips

Tryck på "Ctrl-F" när du använder HTML-redigeraren för att hitta en kod.

Om du vill visa de personer du följer kan du installera ett Tumblr-tema med den inbyggda funktionen. Leta efter teman som inkluderar "Följer" som en av funktionerna.