Hur man sätter ett lösenord på en icke-lösenordsskyddad Toshiba extern hårddisk

Toshibas externa hårddiskar är ett bekvämt sätt att bära stora mängder data för användning var som helst på vilken dator som helst. På samma sätt som en flash-enhet kan en extern Toshiba-enhet anslutas till USB-porten på en dator för att komma åt och överföra data den innehåller. Du kan lagra vilken digital fil som helst, inklusive bilder, musik, videor, kalkylark eller något annat. Även om detta är bekvämt kan det utgöra ett säkerhetshot. Du kan skydda dina data med kryptering och ett lösenord för att säkerställa att endast du kan komma åt din bärbara enhet. Detta kan göras med gratis eller betalda applikationer.

TrueCrypt

Steg 1

Ladda ner TrueCrypt från sin webbplats och spara filen på skrivbordet (se länken i Resurser). Dubbelklicka på den nedladdade filen och följ anvisningarna på skärmen för att installera programvaran. Starta applikationen.

Steg 2

Klicka på "Verktyg" och välj "Inställning för resenärsdisk." Klicka på "Bläddra" och navigera till din Toshiba externa enhet. Klicka på "OK". Markera "Inkludera TrueCrypt Volume Creation Wizard." Klicka på "Starta TrueCrypt" under AutoRun-konfiguration. Klicka på "Skapa". Detta kommer att flytta de nödvändiga filerna för att köra TrueCrypt från den externa enheten. Detta gör det användbart på alla datorer, även utan att installera programvaran.

Steg 3

Klicka på "Skapa volym" från TrueCrypt-fönstret. Klicka på "Skapa en krypterad filbehållare" och klicka på "Nästa". Klicka på "Standard TrueCrypt-volym" och klicka på "Nästa". Klicka på "Välj fil." Navigera till din Toshiba-enhet och skriv ett namn för den krypterade volymen. Klicka på "Spara". Klicka på "Nästa". Acceptera standardkrypteringsvärdena och klicka på "Nästa".

Steg 4

Ange storleken på din krypterade volym genom att klicka på en måttenhet (KB, MB eller GB) och skriva storleken i den angivna rutan. För att kryptera hela enheten, ange hela mängden ledigt utrymme som anges på sidan. Klicka på "Nästa". Skriv ett lösenord för volymen och klicka på "Nästa". Välj "FAT" för filsystemet och "Standard" för klusterstorlek. Klicka på "Format". Detta skapar din krypterade och lösenordsskyddade volym.

Välj en tillgänglig enhetsbokstav från TrueCrypt-huvudsidan. Klicka på "Välj fil" och välj din nya krypterade volym. Klicka på "Montera". Ange ditt lösenord och klicka på "OK". Klicka på "Den här datorn" i Windows startmeny och dubbelklicka på enhetsbokstaven du monterade. Du kan nu visa, redigera och lägga till filer i din krypterade volym.

SafeHouse Explorer

Steg 1

Ladda ner SafeHouse Explorer från sin webbplats (se länken i Resurser) och spara filen på skrivbordet. Dubbelklicka på den nedladdade filen och följ anvisningarna på skärmen för att installera programvaran. Starta applikationen.

Steg 2

Klicka på "Ny volym" och klicka på "Nästa". Klicka på knappen "Bläddra" och välj din externa Toshiba-enhet. Klicka på "OK". Skriv ett namn för din krypterade volym bredvid "Filnamn" och klicka på "Nästa".

Steg 3

Ange en volymstorlek genom att välja en måttenhet i listrutan och skriva storleken i textrutan "Volymstorlek". Klicka på "Nästa". Ange ett lösenord i de två rutorna och klicka på "Nästa". Avmarkera "Skapa en genväg på skrivbordet" och klicka på "Slutför". Den krypterade volymen skapas på din Toshiba-enhet.

Klicka på "Den här datorn" från din Windows startmeny och dubbelklicka på din externa Toshiba-enhet. Dubbelklicka på den krypterade volymen du skapade. Ange ditt lösenord och klicka på "Öppna". Du kan nu lägga till filer, redigera filer och radera filer från din krypterade volym.

Mapplås

Steg 1

Köp och ladda ner mapplås från sin webbplats (se länken i Resurser) och spara filen på skrivbordet. Dubbelklicka på den nedladdade filen och följ anvisningarna på skärmen för att installera programvaran. Starta applikationen.

Steg 2

Klicka på "Skapa nytt skåp." Skriv ett lösenord för det nya skåpet och klicka på "OK". Skriv lösenordet igen och klicka på "OK".

Steg 3

Klicka på "Lägg till filer och mappar" och välj de filer du vill lägga till. Klicka på "Lägg till". Klicka på "Kryptera nu."

Klicka på "Bärbarhet" och klicka på "Flytta till USB-enhet." Navigera till din Toshiba externa enhet och klicka på "OK". Klicka på "Ja" när du blir ombedd om bärbar säkerhet. Detta gör att du kan starta din krypterade enhet utan att installera mapplås på varje dator du använder. Du uppmanas att ange ett lösenord när du ansluter din enhet till en dator. Ange den för att visa eller redigera dina skyddade filer.