Hur lång tid tar det att ladda en Garmin Forerunner?

Traditionella GPS-enheter har främst varit rektangulära plattbildsmodeller för användning med bilar, motorcyklar och andra fordon. Det finns dock flera andra viktiga produktsegment på marknaden, inklusive Garmins serie armbandsurbaserade Forerunner-sport-GPS-produkter. Även om dessa inte visar kartor, erbjuder de en mängd olika navigerings- och träningsorienterade funktioner. Forerunners kraftbehov är mycket högre än för en vanlig klocka, så du måste ladda den regelbundet.

Laddningstid

Forerunner GPS-klockor inkluderar ett uppladdningsbart litiumjonbatteri för att klara GPS-mottagarens och den inbyggda processorn. Laddningstiden kommer att variera mellan modeller, med den nedre änden av Forerunner 210 som kräver ungefär en timme för full laddning och den allra bästa 910XT kräver cirka två timmar. Laddningstiderna blir kortare om du bara använder en del av din ursprungliga laddning och sedan placerar klockan tillbaka i laddaren för att fylla på den. Telefonen laddas inte vid temperaturer under -4 grader Fahrenheit eller över 140 grader.

Laddningsförfarande

Forerunner-modellerna laddas genom fyra kontakter vid klockans kant. Klockan vilar vertikalt i laddaren, som har formen av ett fjäderbelastat klipp. Torka klockan och laddaren noggrant innan du laddar för att förhindra korrosion under laddningsprocessen, och kläm sedan klockan i laddaren och rikta in kontakterna. Anslut laddningsklämman till USB-anslutningen på nätadaptern och anslut sedan adaptern i väggen. En grafik på Forerunner-skärmen visar batteriets laddningsförlopp och meddelar dig när laddningen är klar.

Ladda liv

Batterilivslängden för en Forerunner varierar beroende på modell och dess uppsättning funktioner. De flesta modeller kommer att pågå i åtta timmars kontinuerlig träning, men detta är inte typiskt för de flesta användare. Batteriet på en Forerunner 210 kommer att hålla i upp till tre veckor i energisparläge, med GPS-funktionen avstängd, medan den avancerade 910XT kommer att i genomsnitt upp till 20 timmar. Din verkliga användning kommer att bestämmas av hur länge du tränar och hur länge klockan vilar i energisparläge mellan användningarna.

Användande

Forerunner-serien kan användas för en mängd olika sporter, inklusive löpning, simning och cykling, eller allmänna tränings- och fitnessaktiviteter. Du kan spåra varvtider på banan eller i poolen, ställa in en specifik kadens för ditt steg eller slag och till och med träna eller tävla mot en virtuell partner. Cyklister och vandrare kan skapa GPS-spår och exportera dem till en dator. Pulsmätaren möjliggör anpassade kardiovaskulära rutiner genom att berätta exakt hur hög din hjärtfrekvens är och hur länge du har bibehållit den nivån. Med en fotsäck kan du också spåra ditt steg och det avstånd du har gått. Vissa funktioner kräver extra tillbehör.