Hur man använder WhatsApp på Android Tablet

I denna handledning tillhandahåller vi två olika metoder för att installera WhatsApp på Android Tablet, så att du kan använda WhatsApp på Android Tablet, precis som du gör på din Android-telefon.

Använd WhatsApp på Android Tablet

Det enklaste sättet att få WhatsApp på Android Tablet är att använda en lösning för att få webbversionen av WhatsApp (WhatsApp Web) att fungera på din Android Tablet.

Nackdelen med denna metod är att du fortfarande kommer att kräva en Android-telefon eller iPhone med ett aktivt WhatsApp-konto installerat på den.

Den andra metoden som anges nedan installerar faktiskt WhatsApp på din Android-surfplatta med WhatsApp APK-filer, laddade ner från den officiella WhatsApp-nedladdningssidan.

Eftersom den här metoden faktiskt installerar WhatsApp på Android Tablet, kommer du att kunna använda WhatsApp på din Android Tablet, även om du inte har WhatsApp på din smartphone.

1. Skaffa WhatsApp på Android Tablet med hjälp av WhatsApp Web

Om du redan har ett aktivt WhatsApp-konto på din iPhone eller Android-telefon kan du använda den här enkla lösningen för att använda WhatsApp på den större skärmen på din Android-surfplatta.

1. Öppna webbläsaren Chrome på din Android-surfplatta.

2. Skriv web.whatsapp.com i sökfältet och tryck på Gå.

3. Eftersom du besöker webbplatsen från en mobil enhet kommer du att omdirigeras till mobilversionen av WhatsApp (whatsapp.com).

4. För att komma åt Desktop-versionen av WhatsApp, klicka på 3-punkts-menyikonen och tryck sedan på alternativet Desktop Site i rullgardinsmenyn.

Detta kommer att uppdatera sidan och du kommer att omdirigeras till web.whatsapp.com, där du ser en QR-kod på skärmen på din Android-surfplatta.

5. Öppna nu WhatsApp på din Android-telefon, tryck på 3-punkts-menyikonen> WhatsApp Web.

Vid iPhone, klicka på Inställningar> WhatsApp Web / Desktop.

6. Klicka på OK på nästa skärm. Hämta det och använd din bakre kamera på din telefon för att skanna QR-koden som visas på skärmen på din Android-surfplatta.

7. När QR-koden har skannats ser du omedelbart alla dina WhatsApp-meddelanden på skärmen på din Android-surfplatta.

Nu kan du njuta av nästan hela funktionaliteten för WhatsApp på den större skärmen på din Android Tablet. Du kan skicka och ta emot WhatsApp-meddelanden från surfplattan, precis som på din smartphone.

2. Installera WhatsApp på Android Tablet med APK-fil

Den här metoden installerar WhatsApp direkt på din Android Tablet och du kan aktivera och använda WhatsApp på Android Tablet utan att ha ett WhatsApp-konto på din telefon.

Eftersom du kommer att installera APK-filer från WhatsApps officiella webbplats och inte från Google Play Store, måste du först aktivera installationen av appar från okända källor på din enhet.

1. Öppna Inställningar på din Android-surfplatta> bläddra ner och tryck på Säkerhet.

2. På säkerhetsskärmen bläddrar du ned och växlar PÅ alternativet för okända källor som finns under avsnittet "Enhetsadministration".

3. Du ser ett varningsmeddelande, tryck på OK.

4. Öppna nu Chrome-webbläsaren på din Android Tablet och besök www.whatsapp.com/android/. När sidan laddats klickar du på knappen Ladda ner nu.

5. Du kan se en varning som läser "Denna typ av fil kan skada din enhet", klicka på OK för att ladda ner whatsapp.apk-fil till din Android-surfplatta.

6. När APK-filen har laddats ner, klicka på 3-punkts Chrome-ikonen> Alternativ för nedladdningar i rullgardinsmenyn.

7. Leta reda på WhatsApp.apk-filen på nedladdningsskärmen och tryck på den.

8. Du kanske måste trycka på Nästa för att slutföra installationen. När appen är installerad kan du antingen trycka på Klar eller Öppna för att öppna WhatsApp på din Android-surfplatta.

Nu när du har installerat WhatsApp på Android Tablet är nästa steg att öppna WhatsApp och följ instruktionerna för att ställa in ditt WhatsApp-konto på Android Tablet.

Installera och aktivera WhatsApp på Android Tablet

För att slutföra installationsprocessen för WhatsApp på Android Tablet måste du ge WhatsApp ett mobilnummer, så att WhatsApp kan skicka ett bekräftelsessms.

Om du inte har ett mobilnummer kan du följa anvisningarna i den här guiden: Hur man använder WhatsApp utan telefonnummer eller SIM.

Om du har ett mobilnummer kan du följa stegen nedan för att ställa in WhatsApp på Android Tablet.

1. Öppna WhatsApp på din Android-surfplatta genom att trycka på WhatsApp-ikonen.

2. På välkomstskärmen trycker du på Godkänn & Fortsätt. Ange ditt land, telefonnummer på nästa skärm och tryck på Nästa.

3. Därefter ser du meddelandet "SMS Verification Failed", klicka på CALL ME för att få ett automatiskt telefonsamtal från WhatsApp.

Notera verifieringskoden som skickats av WhatsApp för användning i nästa steg.

5. På nästa skärm, verifiera ditt telefonnummer genom att ange verifieringskoden som tillhandahålls av WhatsApp.

När ditt telefonnummer har verifierats blir WhatsApp aktivt och du kan använda WhatsApp på din Android-surfplatta.

Skicka ett meddelande till en av dina kontakter på WhatsApp, för att kontrollera och se till att WhatsApp Messaging-systemet fungerar korrekt på din Android Tablet.