Hur man kopierar och klistrar in på en iMac

Oavsett vad du gör på en dator, från att skriva ett e-postmeddelande till säkerhetskopiering av data, använder du vissa vanliga funktioner på musen och tangentbordet. Några av dessa är så grundläggande att du förmodligen inte ens tänker på det, som när du behöver klicka med musen eller trycka på mellanslagstangenten. En mycket vanlig funktion på iMac och andra Apple-datorer är att kopiera och klistra in. Det gäller bilder, filer, mappar, text och många andra saker du ser på skärmen. På grund av dess vanliga användning är det en enkel process som du snabbt kan implementera när du behöver.

Använda tangentbordet

Steg 1

Välj det eller de objekt du vill kopiera och klistra in. Om det här är ett enda objekt, som en fil eller en bild i ett dokument som du tittar på, klickar du bara på det för att välja det. För text, placera markören över den första delen av texten, klicka och håll och dra sedan till slutet av texten du vill kopiera. Alternativt kan du placera markören i början av texten, hålla "Skift" -tangenten på tangentbordet och sedan använda piltangenterna för att markera den text du vill ha.

Steg 2

Håll "Kommando" -tangenten intryckt. Beroende på ditt tangentbord kan den här tangenten ha Apple-logotypen snarare än ordet "Kommando".

Steg 3

Tryck på "C" -tangenten medan du fortfarande håller ner "Kommando" -tangenten och släpp sedan båda. Detta kopierar texten.

Steg 4

Flytta markören till den plats du vill klistra in objektet. Flytta den till en annan plats i samma dokument eller flytta till ett nytt program, till exempel Safari eller TextEdit.

Steg 5

Tryck och håll ner kommandotangenten igen.

Tryck på "V" -knappen medan du fortfarande håller "Kommando" -tangenten och släpp sedan båda. Detta klistrar in objektet.

Använda musen

Steg 1

Välj vad du vill kopiera. Klicka på ett objekt, som en fil, eller markera text om du vill kopiera det. För att markera text placerar du markören i början av texten och klickar och håller ned medan du drar markören till slutet av texten du behöver. Alternativt kan du hålla ned "Skift" -tangenten och navigera med piltangenterna för att markera text.

Steg 2

Ta fram redigeringsalternativen för det markerade objektet. Ett sätt att göra detta är att klicka på "Redigera" -menyn i menyraden längst upp på skärmen. Ett annat alternativ är att hålla ner "Kontroll" -tangenten och klicka på objektet, vilket visar alternativ för det objektet på samma plats som muspekaren.

Steg 3

Välj alternativet "Kopiera".

Steg 4

Navigera till den plats du vill klistra in objektet. Detta kan finnas i samma dokument eller till och med i ett annat program.

Steg 5

Flytta muspekaren till den plats du vill klistra in objektet och ta igen de tillgängliga alternativen genom att klicka på "Redigera" -menyn eller genom att använda "Kontroll" -tangenten och klicka med musen.

Välj "Klistra in" för att klistra in objektet.