Så här lägger du till ett nytt språk till en Android

Ändra standardspråket på din mobila enhet för att växla hela systemtexten till ett annat språk du väljer. Med Googles Android-operativsystem kan du enkelt ändra enhetsspråket via menyn "Språk och inmatningsinställningar". Genom att konfigurera ett annat inmatningsspråk för Android-tangentbordet - känt som Android Keyboard AOSP - kan du skriva in text med tecken som är unika för det valda språket. Du kan också installera ytterligare språkordböcker för att hjälpa till med ordförslag och korrigering när du matar in text på din Android-enhet.

Öppna språk- och inmatningsinställningar

Steg 1

Öppna din App-låda från startfönstret på din mobila enhet.

Steg 2

Bläddra igenom dina appar och tryck på appen "Inställningar" för att öppna dina Android-inställningar.

Rulla ner på inställningsmenyn och tryck på "Språk och inmatning" under avsnittet Personligt.

Ändra ditt standardsystemspråk

Steg 1

Öppna "Inställningar för språk och inmatning."

Steg 2

Tryck på "Språk" högst upp i menyn.

Tryck på ett av språken i listan över språk. Om du till exempel vill välja spanska trycker du på "Español (Estados Unidos)."

Lägg till ett inmatningsspråk

Steg 1

Navigera till enhetens "Språk- och inmatningsinställningar" och tryck sedan på "Standard" under avsnittet "Tangentbord och inmatningsmetoder".

Steg 2

Tryck på "Ställ in inmatningsmetoder" under popupmenyn Välj inmatningsmetod.

Steg 3

Tryck på ikonen "Inställningar" bredvid Android Keyboard (AOSP).

Steg 4

Tryck på "Inmatningsspråk".

Avmarkera kryssrutan bredvid "Använd systemspråk" och klicka sedan för att markera rutorna bredvid ytterligare inmatningsspråk som du vill lägga till på din enhet. Om du till exempel vill lägga till spanska till dina inmatningsspråk, bläddra nedåt och tryck på "Spanska (USA)." Inmatningsspråket kan nu ändras med Android-tangentbordet.

Lägg till en språkordbok

Steg 1

Öppna "Språk- och inmatningsinställningar" och tryck på ikonen "Inställningar" bredvid Android-tangentbordet (AOSP) under "Tangentbord och inmatningsmetoder."

Steg 2

Tryck på "Tilläggsordböcker" under Textkorrigering.

Steg 3

Välj en av de tillgängliga språkordböckerna att installera. Om du till exempel vill installera den spanska ordboken trycker du på "Español".

Tryck på "Install" -knappen i popup-språket. Texten "Installerad" visas under språkets namn i menyn Add-On Dictionaries.