Hur man tar en skärmdump och får datumet att visas

Microsoft Windows och Mac OS X inkluderar båda inbyggt stöd för att snabbt fånga en skärmdump av allt som visas på din datorskärm. Detta kan vara användbart för att dokumentera ett tekniskt problem eller spara en bild för framtida referens. Som standard kommer datumet inte att läggas till i en inspelad bild, men du kan använda enkla appar som ingår i båda operativsystemen för att lägga till datumet till din skärmdump.

Ta en skärmdump i Windows 8

Steg 1

Öppna fönstret som du vill fånga. Se till att området du vill spara syns på skärmen.

Steg 2

Tryck och håll ned "Windows" -tangenten och tryck sedan på "Print Screen" -tangenten. Om du använder en surfplatta som saknar en "Print Screen" -tangent, tryck istället på "Windows" och "Volym ned".

Steg 3

Flytta markören till skärmens övre högra hörn och flytta sedan pekaren nedåt för att visa Windows-menyn. På en surfplatta sveper du fingret inåt från skärmens högra kant.

Steg 4

Klicka eller tryck på "Sök". Skriv "Paint" i sökrutan och välj "Apps". Välj applikationen "Måla".

Steg 5

Välj menyn "Arkiv" och välj "Öppna". Bläddra till "Bilderbiblioteket". Välj skärmbilden och klicka på "Öppna".

Steg 6

Klicka på fliken "Hem" i applikationen Paint. Leta reda på "Verktyg" -gruppen och välj sedan "Text" -verktyget - den här ikonen är utformad som en "A" -bokstav.

Steg 7

Välj det område på skärmbilden där du vill lägga till texten och skriv in datumet.

Klicka på knappen "Spara", utformad som en lila diskikon. Skärmbilden sparas i mappen Bilderbibliotek med datumet inkluderat.

Ta en skärmdump i Mac OS X 10

Steg 1

Öppna programmet eller fönstret du vill fånga. Se till att området du vill spara syns på skärmen.

Steg 2

Håll ned "Command-Shift" -tangenterna på tangentbordet. Tryck på "3" -knappen medan du håller de andra knapparna. Din Mac avger ett ljud och tar en ögonblicksbild av skärmen. Släpp knapparna.

Steg 3

Visa din Macs skrivbord. Skärmdumpen heter "Skärmdump" följt av tid och datum.

Steg 4

Dubbelklicka på skärmbilden. Bilden öppnas i Mac: s förhandsgranskningsprogram.

Steg 5

Klicka på knappen "Visa redigeringsverktygsfält". Denna ligger nära mitten av fönstret och är utformad som en blå pennaikon.

Steg 6

Välj "Text" -verktyget markerat med bokstäverna "Aa" inuti en ruta. Klicka på skärmbilden på den plats där du vill inkludera texten och skriv sedan in datumet.

Klicka på "Arkiv" -menyn och välj "Spara". Skärmdumpfilen innehåller nu datumet ovanpå bilden.