Kan ett Twitter-konto vara privat?

Som standard är alla tweets du publicerar på ditt Twitter-konto offentligt synliga för alla besökare, inklusive användare som inte har Twitter-konton. Du kan dock aktivera sekretessskydd på ditt Twitter-konto i dina Twitter-inställningar. Genom att endast låta de användare du godkänner visa dina tweets kan du göra ditt konto helt privat.

Skydda dina tweets

Du kan aktivera kontoskydd via dina Twitter-inställningar. När du har loggat in på ditt Twitter-konto klickar du på kugghjulsknappen på din startsida och väljer "Inställningar" i rullgardinsmenyn. Klicka på fliken "Säkerhet och integritet" i dina inställningar och leta reda på avsnittet "Sekretess" i huvudpanelen. Markera rutan bredvid "Skydda mina tweets" och klicka sedan på "Spara" -knappen för att spara dina ändringar. Ändringen av ditt konto är omedelbar och alla dina tidigare offentliga tweets skyddas omedelbart.

Skyddade Twitter-konton

När du aktiverar sekretessskydd godkänns alla användare du följer automatiskt för att se dina skyddade tweets. Dock måste alla användare som du inte följer för närvarande begära tillstånd att följa dina tweets. När användare som inte följer dig besöker din Twitter-sida kommer de inte att se några av dina tweets och kommer bara att se ett meddelande om att ditt konto är skyddat.

Godkännande följare

När en användare begär att följa ditt skyddade Twitter-konto måste du godkänna begäran innan användaren kan se dina skyddade tweets. När du loggar in på ditt Twitter-konto visar Twitter en meddelandeknapp som meddelar hur många användare som har begärt att följa din Twitter. När du har klickat på knappen kan du godkänna alla följare genom att klicka på bockikonen, eller så kan du avvisa begäran genom att klicka på "X" -ikonen.

Överväganden

När dina tweets är skyddade kan dina följare inte retweeta dem på sina egna tidslinjer. Dessutom kan du inte skicka direktlänkar till någon av dina tweets till någon Twitter-användare som inte följer dig. Användare som inte har behörighet att se dina skyddade tweets kan fortfarande se din profilbild, antal följare och antalet personer du följer. De kommer dock inte att kunna se användarnamnen på de personer du följer och som följer dig. För att göra ditt Twitter-konto privat för alla måste du följa upp alla användare du för närvarande följer.