Fördelar och nackdelar med ett nätverksgränssnittskort

Ett nätverkskort innehåller en Ethernet-adapter för anslutning av datorn till ett trådbundet nätverk. Ett nätverkskort kan ge en snabbare, säkrare och säkrare anslutning än ett trådlöst nätverkskort. NIC är dock mindre bärbara och ofta mindre praktiska än att använda en trådlös radio för att komma åt Internet. Därför tillhandahåller många datorer, inklusive bärbara datorer, både ett nätverkskort och en trådlös radio, vilket ger dig möjlighet att välja hur du ansluter till Internet beroende på omständigheterna.

Hastighet

Ett nätverksgränssnittskort ger en snabb anslutning till Internet. Till exempel ger en gigabit NIC hastigheter upp till 1 Gbps. Till skillnad från en trådlös anslutning bör hastigheten på ett nätverkskort vara konstant även när ledningarna går genom väggar, golv eller andra hinder. Blandning av nätverkskort från olika tillverkare i samma nätverk bör inte påverka kommunikationshastigheten som den kan med trådlösa enheter. Uppgifter som videokonferenser, streaming av högupplösta filmer och lite datorspel är ofta mer praktiska med hjälp av ett nätverkskort.

Pålitlighet och säkerhet

Nätverksgränssnittskort ger en tillförlitlig anslutning till Internet som inte bör variera i prestanda eller tillgänglighet om nätverket fungerar korrekt. Ett nätverkskort är inte föremål för trådlös störning från enheter som trådlösa telefoner och närliggande trådlösa routrar som kan orsaka att trådlösa anslutningar släpps och återansluts eller blir helt otillgängliga. NIC-nätverk ger också säkrare anslutningar. Det är mycket svårare att utnyttja en trådbunden internetanslutning på en plats än att fånga upp en trådlös kommunikation på samma plats.

Bärbarhet

NIC: er är inte lika bärbara som trådlösa kort. När du flyttar en dator som är ansluten till ett nätverk med ett nätverkskort från en plats till en annan, måste du koppla bort datorn från nätverket och återansluta den på den andra platsen. Under den tid det flyttas kan det inte använda nätverket för att kommunicera. Trådlösa radioapparater kan å andra sidan enkelt flyttas från en plats till en annan utan att nätverksanslutningen avbryts, förutsatt att det finns trådlös täckning mellan båda platserna.

bekvämlighet

Ett nätverkskort är inte lika bekvämt som ett trådlöst kort. Till exempel erbjuder många hotell inte längre Ethernet-anslutningar i sina rum; Internet tillhandahålls gäster som använder ett trådlöst nätverk. Om du vill använda ett nätverkskort kan du behöva besöka hotellets businesscenter. Andra offentliga platser där människor ofta har tillgång till Internet, till exempel kaféer, tillhandahåller vanligtvis inte en trådbunden anslutning för ett nätverkskort.