Min Logitech Unifying-mottagare upptäcks inte

Logitech Unifying-mottagaren är en liten enhet som ansluts till en USB-port på din dator. Den kan användas med upp till sex kringutrustningar från Logitech-datorer som innehåller en enande mottagare, som en trådlös mus och tangentbord. När Unifying-mottagaren inte upptäcks av din dator kan det hända att den har satts in i fel USB-port, fel drivrutiner har installerats eller att det finns trådlös störning.

USB

Logitech Unifying-mottagaren måste anslutas till en USB-port på din datortorn eller bärbara dator. Om den är ansluten till en USB-hubb som är ansluten till en USB-port på din dator, kommer den inte att upptäckas av datorn. Kontrollera om Unifying-mottagaren är ansluten och flytta den till en USB-port på din dator. Om den redan är ansluten till ditt PC-torn eller din bärbara dator, ska du ta bort mottagaren och sätta in den igen i USB-porten, eftersom den kanske inte har satt rätt i kortplatsen.

Enande programvara

För att Logitech Unifying-mottagaren ska kunna upptäckas av din dator måste drivrutinerna installeras. De förenande drivrutinerna kommer med Logitech SetPoint-programmet, som kan laddas ner från Logitech.com. När du har laddat ner och installerat SetPoint-programvaran, kör programmet. Följ anvisningarna på skärmen när de visas och stäng av musen, tangentbordet eller någon annan Logitech Unifying-enhet och slå sedan på den igen. Unifying-mottagaren ska nu upptäckas och du får ett bekräftelsemeddelande om att Unifying-enheten nu är redo att användas.

Ställ in mottagaren

Klicka på fliken "Min mus" i fönstrets övre högra hörn. Om inställningsfönstret i SetPoint endast har en flik "Verktyg" har du laddat ner fel version av programvaran för din enhet och måste avinstallera SetPoint och ladda ner rätt version. Klicka på "Öppna Unifying Software" -knappen. Om du använder mer än en Logitech-enhet med Unifying-programvaran, följ anvisningarna på skärmen för att ställa in dem för att fungera med Unifying-mottagaren.

Interferens

Unifying-mottagaren använder radiofrekventa vågor för att skicka och ta emot en signal från dina trådlösa Logitech-enheter. Andra elektroniska enheter som utelämnar radiofrekvenser, såsom en trådlös router eller mobiltelefon, kan använda samma RF-kanal som mottagaren och orsaka störningar. Detta kan åtgärdas genom att ändra den trådlösa routern, flytta andra elektroniska enheter från den trådlösa musen eller tangentbordet och placera dem närmare USB-porten där Unifying-mottagaren finns på datorn för att säkerställa att en starkare signal tas upp av den.