Anledningar att ha en CB-radio i bilen

I en tid av smartphones och surfplattor kan CB-radioer verka lika pittoreska som klockbuksarna och disko-polyesterdräkterna som delade 1970-talets glansdag. I själva verket förblir de ett användbart biltillbehör. Handhållna walkie-talkie-stil CB är praktiska och lätta att använda, medan konventionella bilmonterade enheter erbjuder överlägset utbud och vanligtvis erbjuder fler funktioner till en viss prispunkt. En centralbank av båda typerna tillhandahåller en kombination av underhållning, säkerhet och billig kommunikation.

Sparsamhet

Det finns många kommunikationsalternativ som du kan använda i din bil, allt från den oumbärliga mobiltelefonen till avancerade amatör- eller kommersiella VHF- och UHF-radioer. De flesta andra tvåvägsradioer än centralbanker kräver en licens, och de har nästan alltid högre kostnad. Mobiltelefoner är billiga att köpa men kräver att du betalar för din tjänst. Du kan välja en månadsplan som ger dig mycket samtalstid eller gå med förbetalda telefoner och betala mer för varje minut. Med CB-radio, å andra sidan, när du har köpt och installerat din radio och antenn kostar det dig inte ytterligare en cent.

säkerhet

Ett annat problem med mobiltelefoner är att täckningen kan vara fläckig. Att bära en telefon för nödsituationer hjälper dig inte om du är på väg på en plats utan service. Med en centralbank kan du kommunicera var som helst. CB-kanal nio är den utsedda nödkanalen och den övervakas av volontärer och räddningstjänster i stora delar av landet. Hjälp är nästan alltid tillgänglig. Många CB-radioer tar också emot National Weather Radios frekvenser, som sänder kontinuerliga väderprognoser och nödvarningar över hela landet. Med väderkanalerna kommer du att vara uppdaterad om stormar, naturkatastrofer och andra risker när du går.

Gruppaktiviteter

Om du är en ivrig off-roader erbjuder CB-radioapparater ett billigt och praktiskt sätt att hålla kontakten med dina vänner och andra entusiaster. Innan du tar dina motorcyklar eller stadsjeepar ut på spåren, ska du komma överens om en uppsättning frekvenser för dagen. Du kan dela råd och varningar om spårrisker, krossa dina vänner och hitta någon som är förlorad. Om du tar en bilresa med familj eller vänner i andra fordon, kan CB: er hålla dig i ständig kontakt utan att köra upp avgifter för lufttid. Du kommer att kunna navigera som en grupp, få hjälp när du går vilse och samordna måltider eller toaletter.

Sociala media

När du tänker på sociala medier, förmodar du förmodligen din smartphone eller datorskärm. Att installera en CB i din bil kommer att bredda bilden. Om du samlar Facebook-vänner och Twitter-anhängare som flugor till älskling, kommer du också att chatta på CB. Husbundna entusiaster, bilister och uttråkade lastbilsförare är vanligtvis villiga att utbyta hälsningar, småprat och varningar med alla som passerar genom radion. Skanna igenom radiofrekvenser för att hitta samtal, men undvik kanalerna nio och 19. Nio är den officiella nödkanalen och 19 används vanligtvis av lastbilsförare för att kommunicera med sina kollegor.