Fördelar och nackdelar med trådlös internetanslutning

Tillkomsten av trådlös internettjänst har förändrat både det sätt som människor använder Internet och de enheter de använder för att komma online. Trådlös Internet-teknik har gett upphov till surfplattor, smartphones och mobila datorer i MP3-spelare och andra små enheter. Även om det finns många anledningar att stödja användning av trådlöst internet, finns det också flera nackdelar som du kanske vill överväga innan du går helt trådlöst hemma eller på kontoret.

Enkel åtkomst

Den mest omedelbara fördelen för trådlös Internetanslutning är att du inte är bunden att sitta vid ditt skrivbord med en dator som är ansluten till ditt modem eller router. Med trådlös Internetanslutning kan du använda din bärbara dator eller Wi-Fi-enheter var som helst i ditt hem, oavsett om du tittar på ett recept på din surfplatta i köket eller läser nyheterna i sängen på din smartphone.

Flera användare

Genom att använda trådlös Internetåtkomst kan ditt hem stödja många Wi-Fi-enheter samtidigt, utan att behöva köra Ethernet-kablar i hela ditt hem. Wi-Fi-aktiverade enheter, inklusive MP3-spelare, surfplattor och videospelsystem, kan alla dra nytta av att trådlöst komma åt Internet. Vissa TV-apparater kan också använda en trådlös internetanslutning för att strömma filmer, musik och spel direkt till din TV.

Användning av bandbredd

Medan Wi-Fi-åtkomst kan öka mängden enheter som är anslutna till ditt nätverk, kommer det också till nackdelen att din bandbreddsanvändning ökar. Bandbredd avser mängden datatrafik som skickas från och tas emot av ditt hemnätverk. Det finns en begränsad gräns för hur mycket data som kan skickas samtidigt, vilket kan sakta ner din Internetanslutning till en genomsökning om du har flera enheter som drar en stadig anslutning.

Lågare hastighet

Relaterat till bandbredd har hastigheten för trådlös Internetanslutning visat sig vara drastiskt långsammare än trådbundna internetanslutningar i samma nätverk. En studie från 2011 med titeln "Wi-Fi in the Home" fann att trådlösa internetanslutningar var upp till 30 procent långsammare än trådbundna internetanslutningar i samma nätverk.

säkerhet

Trots att trådlös Internetåtkomst ökar där du kan utöka Internet-tjänsten i ditt hem, kan signalen från din trådlösa router sträcka sig bortom ditt hem. Även om de flesta trådlösa routrar ger användarna möjlighet att ställa in ett nätverkslösenord, kan misslyckandet med att använda denna funktion lämna ditt hemnätverk öppet för intrång och din internetanslutning öppen för alla inom räckvidden för din sändningsantenn.