Fungerar VoIP med HughesNet?

Voice over Internet Protocol fungerar inte bra med bostads HughesNet-satellitanslutningar, enligt en rapport som publicerades av Rural Mobile and Broadband Alliance 2011. Men det betyder inte att du inte alls kan använda den med HughesNet. För att VoIP-tekniken ska fungera sömlöst krävs det ett sätt för dataöverföring som är ogiltigt för förseningar. Satellit-internetleverantörer arbetar hårt för att åtgärda denna brist i tekniken.

Latens

Fördröjning är ett problem som påverkar satellitinternetteknik eftersom det orsakar förseningar i behandlingen av Internetförfrågningar. En VoIP-kund som använder en satellitinternetanslutning för att ringa samtal kan uppleva en ekoeffekt på VoIP-samtal på grund av dessa förseningar. Detta kan inte bara vara irriterande utan kan leda till att kommunikationen går sönder. VoIP-leverantörer som Vonage rekommenderar kabel- eller DSL-internet för optimal upplevelse av dina VoIP-samtal.

Signalstörningar

Du kan använda en VoIP-tjänst med HughesNet, men du bör också vara medveten om potentiell signalstörning. Till skillnad från kabel- och DSL-internetanslutningar måste minisatelliter på plats skicka signaler till en geostationär satellit cirka 22 000 mil upp i himlen. Kraftigt regn eller snö kan avbryta dessa signaler och orsaka avbrott i din Internetanslutning och VoIP-samtal. Kabel- och DSL-ledningar körs under jord och lider därför nästan aldrig av denna typ av störningar. Dessutom kan kabel och DSL vanligtvis uppnå mycket högre bandbreddshastigheter än vad som är möjligt via satellitinternet. Från och med juni 2011 tillhandahåller kabelleverantörer bandbreddshastigheter på upp till 50 Mbps i vissa områden och upp till 100 Mbps i andra.

Bandbredd

Bandbredd kan också påverka VoIP-samtalskvaliteten. De flesta större satellitleverantörer erbjuder bostadsplaner med nedladdningshastigheter som ligger runt 2 Mbps. Nedladdningshastigheter på 50 Mbps, eller dubbelt så mycket, i kombination med uppladdningshastigheter på 1 Mbps eller mer är möjliga med en kabel- eller DSL-anslutning. Ju mer bandbredd du har, desto fler applikationer kan köras i bakgrunden eller förgrunden utan att dina VoIP-samtal försämras.

Överväganden

Om HughesNet-satellitinternet är ditt enda alternativ för höghastighetsinternet där du bor, borde du kunna ringa VoIP-samtal med tjänsten, speciellt om du inte använder internet för inget annat under samtal. För bättre VoIP-samtalskvalitet, överväg kabel- eller DSL-internet. Du kan ringa VoIP-samtal med onlineapplikationer utan kostnad med din befintliga internetanslutning. Innan du gör några åtaganden, be Internetleverantörer om nätverkstillförlitlighetsstatistik och tillgänglighet för kundtjänst. Arbeta endast med leverantörer som har dokumenterade användarvillkor för att säkerställa att du kan hålla dem ansvariga för den tillhandahållna tjänsten.