Kan jag placera flera iTunes-konton på min iPhone?

IPhone stöder otaliga användbara appar, och en av de mest kända är iTunes. Den här appen fungerar tillsammans med din dators iTunes-program och med ditt iTunes-konto. Även om det inte exakt är möjligt att placera flera iTunes-konton på din iPhone kan du synkronisera media från flera konton till en iPhone, vilket är nästan samma sak.

iTunes på iPhone

ITunes-appen är integrerad nära iPhone, så att du snabbt och enkelt kan komma åt din musik, videor och kontoinformation. Du kan köpa och ladda ner media till din telefon med hjälp av 3G-nätverket eller trådlösa nätverk. Om du har media på en dator med iTunes kan du synkronisera det genom att ansluta iPhone till datorn med en USB-kabel. ITunes Store integreras sömlöst med Apple-produkter, och om du har ett iTunes-konto har Apple effektiviserat åtkomst och användning av det på iPhone.

Flera iTunes-konton

När olika människor köper musik eller filmer i iTunes är vanligtvis varje person den enda som kan synkronisera innehållet med en iPhone. Detta skyddar upphovsrättsinnehavaren från missbruk av deras media. Det finns dock många fall när människor vill komma åt andras media av helt oskyldiga skäl, till exempel familjemedlemmar som vill dela musik med varandra. Apple har ett alternativ för att synkronisera media från olika konton till en enda Apple-enhet, till exempel iPhone. Tekniskt sett kan du inte placera flera iTunes-konton på din iPhone, men Apples ytterligare synkroniseringsalternativ resulterar i samma effekt: Du har innehåll från olika konton på en iPhone.

Auktoriserade datorer

Systemet för synkronisering av flera iTunes-konton till en iPhone innebär att du auktoriserar datorer med iTunes. När du auktoriserar en dator listar du den som ett system som är obestämt kopplat till ditt konto, vilket innebär att du kan lyssna på ditt innehåll på den datorn, bränna upp till sju CD-skivor med det innehållet och synkronisera till ett obegränsat antal iPods eller iPhones. Du kan bara auktorisera fem datorer, men om du når den gränsen kan du alltid "avaktivera" datorer.

Allt du behöver göra för att auktorisera en dator är att klicka på "Store" -menyn högst upp i iTunes, klicka på "Logga in" och ange ditt användarnamn och lösenord, klicka sedan på "Store" igen och välj slutligen "Auktorisera den här datorn." Då kan du synkronisera dina media med en iPhone, och alla andra som auktoriserar sitt konto med den datorn kan synkronisera hans innehåll med samma iPhone.

iTunes åtkomst till flera konton på en iPhone

Ett annat alternativ för att komma åt olika konton på en iPhone är att helt enkelt logga ut det nuvarande kontot och logga in på ett annat konto. Det aktuella kontot är antingen det konto som senast loggades in eller det konto som senast synkroniserades med iTunes på en dator. Om du vill byta konto väljer du bara "Inställningar" på startskärmen, sedan "Lagra" och sedan "Logga ut". När utloggningsprocessen är klar klickar du bara på den nya "Logga in" -knappen och anger användarnamnet och lösenordet för att komma åt det andra iTunes-kontot. Detta ger dig dock inte tillgång till kontots media; du måste synkronisera det från en dator.