Hur man ställer in ett hemmabiosystem med en Sony Bravia

Sony Bravia HDTV är utrustade med alla anslutningar som krävs för användning med ett hemmabiosystem. Hemmabiosystem kräver i allmänhet två anslutningar på en HDTV för att fungera korrekt: en HDMI-port och en optisk Audio-Out-port. HDMI-porten på din Bravia HDTV används för att överföra videosignalen från din TV till ditt hemmabiosystem och den optiska porten används för att överföra ljudsignalen från din TV till dina hemmabiohögtalare.

Steg 1

Anslut en HDMI-kabel till HDMI-porten på baksidan av hemmabiosystemets förstärkare.

Steg 2

Anslut den andra änden av HDMI-kabeln till en HDMI-port på baksidan av din Sony Bravia HDTV. Det spelar ingen roll vilken HDMI-port du använder här.

Steg 3

Sätt i ena änden av en optisk ljudkabel i porten märkt "Digital Audio Out (Optical)" på baksidan av din Sony Bravia HDTV. Det kommer bara att finnas en av dessa portar.

Steg 4

Sätt i den andra änden av den optiska kabeln i en optisk ingång på baksidan av hemmabiosystemets förstärkare. Det spelar ingen roll vilken optisk port du använder här.

Slå på ditt Sony Bravia HDTV och hemmabiosystem. Byt utgångsläget på din Bravia HDTV till HDMI-porten som du satte i kabeln i. Växla ingångsläget på ditt hemmabiosystem till önskat ingångsläge för det du vill titta på (för att höra ljud som kommer från TV: n själv, byt ingångsläge till den optiska ingången). Ljud kommer nu genom dina hemmabiohögtalare och videon visas på din Sony Bravia HDTV.