Vilka fjärrkontroller är kompatibla med en MacBook?

Apple buntar inte längre några av sina nuvarande MacBook-modeller med en Apple Remote, så du har köpt en separat om du vill styra dina iTunes- eller Keynote-applikationer på avstånd. Apple gör andra trådlösa kringutrustning men fjärrkontroller fungerar bäst för att utföra nyckelkommandon med en hand. Se till att du får en fjärrkontroll som faktiskt fungerar med din MacBook; inte alla fjärrkontroller stöder OS X-operativsystemet.

Officiell Apple Remote

Den officiella Apple Remote fungerar med alla MacBook Pro-versioner som inte har Retina-skärmen med hög upplösning. Om du vill använda den officiella Apple Remote med de senaste MacBook Air- och MacBook Pro-modellerna med Retina-skärm, måste du köpa en separat USB-infrarödmottagare, till exempel Manta TR1 av Twisted Melon.

Bluetooth-fjärrkontroller

Alla MacBook-modeller har fortfarande Bluetooth-funktionalitet, vilket öppnar kompatibilitet med Bluetooth-fjärrkontroller som Targus Bluetooth Presenter och Satechi Bluetooth Remote. Till skillnad från Apple Remote har Bluetooth-fjärrkontroller bred kompatibilitet med många andra Bluetooth-aktiverade mobila enheter.

IOS-enheter

IPhone-, iPad- och iPod Touch-enheter kan också fungera som fjärrkontroller för din MacBook om Apple Remote-appen är installerad. Den här appen är beroende av Wi-Fi, vilket gör det möjligt att styra MacBook från större avstånd. Den officiella Apple Remote-appen styr endast iTunes för OS X men det finns andra iOS-appar från tredje part som HippoRemote Pro och Keymote som erbjuder fler funktioner.

Andra mobila enheter

Apple har ännu inte släppt några appar för mobila plattformar som inte är iOS men både Googles Play Store och Microsofts Windows Phone App Store har några tredjepartsappar som Remote för Windows Phone och Mac Remote för Android som kan vända andra mobila enheter som kör dessa operativsystem till MacBook-fjärrkontroller.