Vad gör jag om jag betalar för en låt på iTunes och inte fick det?

Att köpa artiklar på iTunes är tänkt att vara en enkel, smärtfri process. Du klickar på objektet du vill ha, trycker på knappen "Köp" och det objektet läggs automatiskt till i din musiksamling. Tyvärr fungerar inte programvara och Internet alltid som hoppats, och ibland kan du sluta med ett slutfört köp och ingen låt. I dessa fall är det vanligtvis ganska enkelt att lösa problemet.

Starta om

Varje gång du har problem med iTunes eller ett nedladdat objekt bör det första felsökningssteget starta om programvaran tillsammans med din dator. Ibland kan nedladdningar fastna eller processer skadas, och en snabb omstart är det enklaste sättet att rensa spindelnät. iTunes synkroniserar automatiskt dina inköp när programvaran startas om, så det här kan vara allt du behöver göra för att få låten du köpte.

Nedladdning av köpta filer

Oavsett om låten laddades ner, om köpet går igenom bör det återspeglas i ditt iTunes-konto. Du kan ladda ner och ladda ner alla iTunes-köp när som helst. Aktivera först “Visa iTunes i molnköp” i iTunes-inställningsmenyn under fliken Butik och logga sedan in på ditt Apple-ID i iTunes. Klicka sedan på fliken “Musik” i ditt iTunes-bibliotek, leta efter låten du just köpt och klicka på nedladdningsikonen för att återuppta nedladdningen.

Söker efter tillgängliga nedladdningar

Alternativt väljer du "Sök efter tillgängliga nedladdningar" från iTunes Store. Du uppmanas att logga in på iTunes. Klicka sedan på "Kontrollera nedladdningar" följt av "Återuppta" eller "Återuppta alla."

ITunes Cloud

iTunes använder molnteknik för att hålla koll på dina inköp på flera enheter. Med andra ord, om du köper en låt på din iPod, iPad eller i iTunes, kommer alla enheter som är kopplade till ditt Apple-ID (och med iCloud aktiverat) automatiskt att ta emot den nya låten. Så länge ditt köp går igenom bör musiken du köper visas automatiskt på varje enhet du använder med ditt delade Apple-ID. Tekniken är inte perfekt och ibland uppstår problem.

Få hjälp

Apple erbjuder ett brett utbud av supportalternativ om du inte kan slutföra nedladdningen av en inköpt låt. Företagets officiella webbplats har en djup kunskapsbas med frågor och svar relaterade till iTunes och tillhörande enheter, varav många hjälper till att felsöka vanliga problem. Dessutom kan du skicka supportteamet direkt efter att du har fyllt i ett snabbt frågeformulär om problemet. Slutligen har du möjlighet att besöka en lokal Apple Store och ta problemet direkt till företagets "Genius" supportteam.