Hur man stoppar Safari-webbläsaren från att be om att spara lösenord

Om du är orolig för din säkerhet på internet är chansen stor att du inte vill att Safari-webbläsaren ska spara dina lösenord. I den här artikeln ger vi dig stegen för att stoppa Safari Browser från att be om att spara lösenord.

Safari-webbläsare som ber om att spara lösenord

En vanlig händelse när du försöker logga in på en webbplats på Mac är den irriterande pop-up från Safari-webbläsaren och frågar om du vill att Safari ska spara ditt lösenord.

Vissa Mac-användare gillar den här funktionen i Safari och tycker att det är bekvämt att spara lösenord i Safari-webbläsaren, istället för att behöva komma ihåg dem.

Men det finns andra användare som inte är bekväma med tanken på att Safari sparar alla sina lösenord och letar efter ett sätt att hindra Safari-webbläsaren från att fråga om att spara lösenord.

Stoppa Safari-webbläsaren från att be om att spara lösenord

Följ stegen nedan för att hindra Safari Browser från att be om att spara lösenord på din Mac.

1. Öppna webbläsaren Safari på din dator

2. Klicka sedan på Safari-fliken i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Inställningar ... i rullgardinsmenyn (Se bild nedan).

3. På nästa skärm klickar du på fliken AutoFyll och avmarkerar sedan alternativet för användarnamn och lösenord (se bild nedan).

Efter detta kommer Safari bowser på din Mac inte längre att erbjuda att spara dina lösenord.

Radera lösenord från Safari-webbläsaren

När du har stoppat Safari från att be om att spara lösenord är nästa steg att se till att inget av dina lösenord lagras i Safari Browser. Följ därför stegen nedan för att ta bort lösenord som redan kan lagras i Safari-webbläsaren.

1. Öppna webbläsaren Safari på din dator

2. Klicka sedan på Safari-fliken i den översta menyfältet på din Mac och klicka sedan på Inställningar ... i rullgardinsmenyn (Se bild nedan).

3. På nästa skärm klickar du på fliken Lösenord och anger lösenordet för ditt användarkonto på Mac (se bild nedan)

4. På nästa skärm ser du en lista med webbplatser och information om huruvida du har ett sparat lösenord för dessa webbplatser eller inte. Välj helt enkelt den webbplats som har lagrat ditt lösenord på Safari och klicka sedan på knappen Ta bort (se bild nedan)

5. Du kommer att se en popup-meny, klicka på Ta bort för att ta bort lösenordet från Safari-webbläsaren.