Kan jag byta från ett Verizon-kontrakt till ett förbetalt med samma antal?

Om du inte vill ha ett åtagande eller kostnad för mobiltelefontjänsten med ett kontrakt kan du köpa en Verizon-förbetald telefon som ger dig samma samtalsområde och funktioner. Du kan till och med överföra ditt telefonnummer till den nya telefonen när du går från en kontraktsplan till en förbetald enhet. Att överföra ditt nummer kallas "porting".

Nuvarande kursplaner

Från och med juni 2011 kan du registrera dig för en förbetald månadsplan med Verizon Wireless från 44,99 USD per månad. Den hastigheten ger dig 450 minuter; för $ 20 mer kan du också ha obegränsad sms. Ytterligare minuter kostar 45 cent vardera. Det finns också dataplaner tillgängliga om du vill ha ett förbetalt månadsavtal för en smartphone eller Blackberry.

Tillgängliga enheter och bekvämligheter

Precis som med kontraktsplaner kan du använda smartphones, Blackberry-telefoner eller "funktions" (vanliga) telefoner med en förbetald plan från Verizon. Om din telefon har kapacitet kan du fortfarande ladda ner låtar, ringsignaler, skicka video- eller bildmeddelanden och logga in på Internet. Att lägga till ett datapaket med en smartphone eller Blackberry börjar vid $ 30 per månad från och med juni 2011.

Avsluta ditt kontrakt

Gå till en Verizon Wireless-butik eller ring (800) 922-0204 för att säga upp ditt kontrakt och köp en ny förbetald telefon om din nuvarande enhet inte är kompatibel med förbetald tjänst. Det finns ingen avgift för detta om du redan har uppfyllt din ursprungliga kontraktslängd. Från och med juni 2011 tillkommer en avgift på $ 350 för tidigt uppsägning av ett kontrakt.

Portar ditt nummer

När du har sagt upp avtalet, be representanten att hamna eller överföra ditt telefonnummer till ditt förbetalda konto. Det kan ta så lång tid som en arbetsdag att överföra helt. När processen är klar får du ett textmeddelande på din nya telefon som säger att den är redo att användas. Denna process fungerar också för att portera nummer utanför Verizon - även fasta nummer. I dessa fall kan dock processen ta upp till fyra arbetsdagar.