Hur konverterar du tryckta foton till digitalt format

Dina gamla fotoutskrifter är ovärderliga och påminner dig om dina fina minnen, vänner, släktingar och nära och kära som kanske eller inte är med dig. Ett stort problem med tryckta foton är dock att de gradvis kan försämras eller skadas, även om de placeras i ett album.

Konvertera utskrivna foton till digitalt format med hjälp av skanner

Även om det alltid har funnits ett alternativ att skanna utskrivna foton med en skanner, är det inte så många som tar denna väg. Att köpa en skanner av god kvalitet är dyrt och att använda skannern för att digitalisera gamla foton är tidskrävande.

Men om du bryr dig om minnen, kommer du att vara villig att spendera tid och pengar för att bevara dem.

Eftersom det finns olika typer av skannrar och skanningsprogramvara kan stegen för att skanna foton och redigera skannade bilder variera. Därför tillhandahåller vi bara några breda riktlinjer för att skanna foton i stället för att erbjuda steg-för-steg-instruktioner för att skanna foton.

1. Det är viktigt att installera eller placera din skanner i en dammfri miljö.

2. Ta bort damm från gamla foton med en ren mikrofiberduk.

3. Rengör skannerglaset med mikrofiberduk eller en alkoholbaserad rengöringsduk

4. Välj en minsta upplösning på 300 dpi för att skanna 4 x 6 tum fotoutskrifter.

5. Välj en högre upplösning (600 eller 900 dpi), om du vill kunna förstora 4 × 6 tum foton.

6. Använd redigeringsalternativen i skanningsprogramvaran för att beskära, justera färg och förbättra de digitala kopiorna

Ta foton av tryckta foton

Ett annat alternativ som vanligtvis används av många användare är att använda en digitalkamera eller bakkamera på en iPhone eller Android-telefon för att ta foton av tryckta foton för att producera en digital kopia av de tryckta fotona.

Medan det här alternativet lyckas producera en digital kopia av dina tryckta foton, resulterar det ofta i bilder med dålig kvalitet med bländning och sneda kanter.

Lägg ut foton för skanning

Om du inte har tid att skanna hundratals eller tusentals tryckta foton kan du lägga ut jobbet till Photo Scanning-tjänster som Digital Memories, DigMyPics eller EZPhotoScan eller hitta en lokal skanningstjänst i ditt område.

Fördelen med en lokal skanningstjänst är att jobbet troligtvis utförs av lokal personal och inte läggs ut till länder med billigare arbetskraft. Du kommer också att kunna testa kvaliteten på tjänsten genom att börja med ett mindre jobb.

Använd Googles PhotoScan-app för att digitalisera tryckta foton

Googles PhotoScan-app beskär automatiskt ut foton, roterar och justerar foton till bästa möjliga orientering med hjälp av Edge Detection och Perspective Correction Technology.

Appen har också Anti-bländning och Auto-förbättringsfunktioner som hjälper till att producera förbättrade digitala skanningar av dina tryckta foton.

I allmänhet ger Googles PhotoScan-app bättre resultat än att ta bilder av tryckta foton eller skanna foton med en genomsnittskanner.

Googles PhotoScan-app finns gratis och kan laddas ner på din Android-telefon från Google Play Store och på din iPhone eller iPad från App Store.

1. Ladda ner och installera PhotoScan-appen på din iPhone eller Android-telefon.

2. Placera det tryckta fotot på en plan yta

3. Öppna PhotoScan-appen på din iPhone eller Android-telefon.

4. Placera sedan telefonens bakre kamera över det tryckta fotot och tryck på avtryckarknappen.

5. Du kommer att se fyra cirklar som visas på fotot.

6. Flytta nu telefonen över den första cirkeln och håll den kvar tills cirkeln är vald. På samma sätt kan du flytta din telefon över var och en av de tre kvarvarande cirklarna tills de alla är markerade och fyllda.

När du flyttar kameran över de fyra punkterna tar PhotoScan-appen foton av de tryckta fotona och kombinerar dessa fyra foton till en enda digital foto.

När du har täckt alla de fyra cirklarna kommer PhotoScan-appen automatiskt att rotera, beskära, färga korrigera fotot och spara det på din telefon.